”Neutralizare documente transport” – intre teorie si practica

General |  04-Nov-2013

         Prin materialului publicat pe BursaTransport.com in data de 30 august 2011, am mentionam ca in legislatia romaneasca nu exista un act normativ care sa reglementeze operatiunea putin cunoscuta de ”neutralizare documente transport”. Cu aceeasi ocazie am precizat si ca in practica se intalneste aceasta operatiune prin care documentele initiale de transport sunt ”inlocuite” total sau partial cu alte documente de transport in scopul pastrarii secretului cu privire la anumite informatii cuprinse in documentele initiale.

 

          In completarea acelui material vin acum cu o informatie de ultima ora: instanta suprema a recunoscut legalitatea acestei operatiuni.

 

          Pe scurt, litigiul a pornit la un tribunal comercial ca urmare a nerecunoasterii legalitatii neutralizarii documentelor de transport de catre o societate de asigurari. Instanta de fond a dat dreptate societatii de asigurari desi au fost administrate toate probele posibile. In urma apelului declarat instanta a reanalizat materialul probator prin prisma motivelor de apel si a constatat legalitatea operatiunii de neutralizare de documente. Hotarera instantei de apel fiind mentinuta de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin respingerea recursului declarat de societatea de asigurari.

 

 

          Ceea ce am sustinut ca este posibil si in Romania, fara a avea o prevedere legala in acest sens – neutralizarea documentelor de transport – am obtinut pe calea instantelor judecatoresti.

 

 

pentru BursaTransport.com

Avocat George Iacob-Anca

”Neutralizare documente transport” – intre teorie si practica
Formular asistenta