BursaTransport

Statistici BursaTransport

24.734 marfuri disponibile
1.712 camioane disponibile
818 marfuri in ultimele 24h
143 camioane in ultimele 24h
113 utilizatori online
21.834 utilizatori activi
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Pagina pentru imprimare

18-01-2019

123cargo - Dare de seama 2018

După 18 ani de existență, BursaTransport devine 123cargo

 

123cargo, pe care o numiți încă BursaTransport, face parte din grupul Alpega, grup de companii de software ce livrează servicii pentru operatorii de transport și logistică. Vă invit să faceți cunoștiință cu colegii noștri de grup. Teleroute: este cea mai veche bursă europeană în funcțiune, prezență notorie în partea de vest a Europei. Wtransnet: leader de piață în peninsula Iberică, a devenit parte a grupului Alpega în August 2018. În afara celor 3 burse, fiecare din ele leader de piață pe o anumită zonă geografică europeană, Transwide: o soluție completă pentru shipperi, ce acoperă toate modurile de transport, cu implementări în Europa, Statele Unite și Brazilia. Inet: un TMS (transport management software) multimodal cu implementări personalizate. Tas-Tms: soluție TMS pentru companiile de expediție rutieră. TenderEasy: soft pentru licitații de servicii de transport.

 

 

De ce 123cargo?

 

Pentru că BursaTransport nu poate deveni un brand regional din cauza lipsei de semnificație în alte limbi. Ambiția noastră este să facem posibilă operarea în comun a operatorilor de transport români, bulgari, greci, maghiari, polonezi așa cum lucrează francezi, belgieni, olandezi, germani și spanioli.

 

Este și va fi dificil. Din cauza istoriei est europene, din cauza unor diferențe culturale ce nu pot fi ușor învinse. De aceea ne străduim ca serviciul nostru să fie ireproșabil.

 

--------------

În continuare vă prezentăm tradiționala dare de seama asupra lucrurilor întâmplate în 2018.

 

123cargo, cea mai importantă bursă de transport de mărfuri din România, închide anul 2018 cu un număr de 7,18 milioane de mărfuri publicate.

 

Vorbim de o creștere de 25% a mărfurilor publicate în anul 2018 față de 2017 și de păstrarea trendului ascendent al Bursei în ultimii ani.

 

 

Cea mai bună lună din 2018 pentru 123cargo a fost luna august, Bursa înregistrând un total de 755.821 mărfuri publicate, în creștere cu 25,6% față de luna august a anului trecut.

 

Numărul mediu de consultanți ai anunțurilor de marfă de transportat în 2018 a fost de 21.

 

În proporție de 76% mărfurile publicate au fost șterse înainte de expirare. Ținând cont de statisticile conform cărora pentru 65% din mărfurile șterse a fost găsită o soluție de transport, înseamnă că, pe platforma 123cargo, e probabil să se fi încheiat zilnic un număr mediu de peste 14.200 de tranzacții.

 

Din perspectiva tipului de transport, ponderea semnificativă este deținută și în anul 2018 de transportul intern, urmată de cel internațional legat de România. Observăm, totuși  o creștere a proporției celui exclusiv internațional (rute externe nelegate de România), care a ajuns la 9%.

 

 

Referitor la traseele mărfurilor postate pe 123cargo, cea mai mare creștere procentuală au înregistrat-o mărfurile din segmentul de rute externe, nelegate de România, dar și mărfurile pe trasee interne.

 

 

Cele mai populare rute de import sunt cele din Germania, Italia, Polonia, Ungaria și Franța, cea mai mare creștere fiind înregistrată de importurile din Polonia, în urcare de pe locul 5 pe locul 3.

 

Dintre mărfurile de export, cele mai multe au fost către Germania, Franța, Italia, Ungaria și Marea Britanie. Cea mai mare creștere a fost înregistrată de mărfurile către Ungaria: 50%.

 

De asemenea, în anul 2018, membrii 123cargo au avut acces la 5,3 milioane de mărfuri provenite din colaborarea cu alte burse (Teleroute și  Cargo.lt).  Prin schimbul cu Teleroute au fost afișate în 123cargo peste 3,5 milioane de mărfuri, cu precădere pe rute legate de Europa de Vest, cum ar fi cele dintre Franța, Germania și Benelux, dar și mărfuri de cabotaj în Franța (peste 1 milion) și Germania (peste 560.000), rute populare printre transportatorii români.

 

Împreună cu mărfurile postate de membrii proprii, mărfurile provenite din colaborări au ridicat nivelul mărfurilor disponibile la peste 12 milioane la nivelul anului 2018, iar în fiecare din lunile din intervalul mai-noiembrie totalul mărfurilor a depășit 1 milion, în octombrie fiind de 1,4 milioane.

 

În ceea ce privește proveniența mărfurilor publicate de membrii 123cargo, în anul 2018 cea mai mare pondere a postărilor au avut-o companiile de expediție (68%), urmate de cărăuși (20%) și de clienții de transport (7%).

 

 

Camioane

 

Numărul de camioane publicate a fost de 480 de mii, având o variație sezonieră mai pronunțată decât în cazul postărilor de marfă.

 

 

În general, în momentele când exista mai multă marfă pe Bursă, numărul camioanelor publicate scade, deoarece transportatorii își găsesc repede marfă și nu mai au nevoie sa își publice camioanele. Trendul s-a confirmat și în 2018.

 

21% din camioanele înregistrate pe Bursă în anul 2018 au fost publicate cu destinații alternative, ceea ce indică faptul că transportatorii apreciază și folosesc această facilitate.

 

Membri 123cargo

 

În anul 2018, 123cargo s-a bucurat de o creștere de aproximativ 5% a numărului de clienți.

 

O importantă sursă de creștere o reprezintă clienții din afara României. Activăm și pe piețe externe și avem birouri de reprezentare în Ungaria, Bulgaria și Polonia.

 

Prin intermediul acestor birouri regionale, au fost invitate și activează în 123cargo companii respectabile cu istoric pozitiv în țările Est-Europene, aceste companii fiind marcate cu un semn special in paginile aplicației, pentru a fi recunoscute.

 

Lista membrilor

 

Din cele (în medie lunară) 16.700 de firme prezente în 2018 în lista membrilor, nu toate au fost  receptive în a-și spori vizibilitatea și adresabilitatea prin furnizarea diverselor detalii în favoarea celorlalți membri, astfel:

 

 

Cifrele sunt similare cu cele de anul trecut, doar procentul limbilor vorbite a crescut ușor.

 

Ca fenomen complementar, verificarea informațiilor celorlalți membri a fost folosită în 2018 astfel:

 

 

Dacă la primele trei căutări cifrele sunt asemănătoare cu cele din anul 2017, la verificarea licențelor și rapoartele de companie s-au înregistrat creșteri semnificative, în cazul rapoartelor de companie mai ales pe fondul introducerii lor ca serviciu inclus în abonamente.

 

Considerăm că o utilizare mai intensă a acestor instrumente de lucru poate crește atât satisfacția de utilizare a 123cargo, cât și siguranța tranzacțiilor.

 

Siguranță mai mare cu 123cargo

 

În 2018, din totalul de 17.277 declarații de întârziere la plată a facturii de transport, 14.108 dintre acestea, adică 81,65%, au fost stinse prin achitare în maxim 8 zile. Numărul de incidente declarate a crescut și datorită includerii lor  în pachetele de abonamente, cea mai mare parte fiind incidente postate gratuit.

 

123cargo a derulat de-a lungul timpului campanii de informare asupra riscurilor, dar și în ceea ce privește măsurile de siguranță pe care clienții Bursei le pot lua pentru a preveni situațiile nefavorabile.

 

Pe 123cargo, membrii bursei au în orice moment acces la lista celor care le-au consultat anunțurile, iar această verificare simplă îi ferește de o modalitate de fraudare foarte frecventă - folosirea paravanului unei alte companii.

 

O altă măsură importantă pe care 123cargo o aplică pentru diminuarea numărului incidentele de plată și de transport este reprezentată de scăderea scorului de comportare contractuala a autorilor incidentelor, suspendarea drepturilor de publicare de mărfuri până la momentul stingerii incidentelor existente și, atunci când se impune, chiar retragerea definitivă a calității de membru. Această degradare a scorului are efecte pe termen lung asupra autorilor incidentelor, reprezentând un semnal de alarmă pentru potențialii lui colaboratori.

 

Totodată, datorită măsurilor de siguranță implementate, în 2018 nu s-a înregistrat nici un caz de furt de marfă raportate din totalul de 7,18 milioane de mărfuri postate.

 

De asemenea, în 2018:

 • 95 de firme au primit interdicție de a mai posta mărfuri până la rezolvarea întârzierilor de plată
 • 11 firme au fost excluse din platformă pentru risc mare la adresa celorlalți utilizatori
 • am trimis 27 răspunsuri la cererile de informații primite din partea Poliției sau a Parchetului
 • 250 de solicitări de acces au fost refuzate·

 

În concluzie, putem spune că în anul 2018 BursaTransport/123Cargo a raportat un procent de 81,65% plăți de transport soluționate prin intermediul aplicației și o rată de succes de 100% în ceea ce privește siguranța mărfurilor.

 

Utilizarea cu simț de răspundere din partea clienților a aplicației 123cargo, împreună cu preocuparea continuă pentru siguranța tranzacțiilor efectuate, permit ca riscul de a fi înregistrate fraude să fie ținut sub control.

 

Noutăți în 2018

 

Printre noutățile implementate în 2018 în 123cargo reamintim:

 • refacerea și îmbunătățirea modulului de contracte pe termen lung
 • afișarea numărului de copii conforme la verificarea licențelor de transport
 • includerea rapoartelor de companie în abonamentele de tip Sprinter
 • implementarea statusului adreselor de email pentru a avea siguranța ca mesajele ajung la destinație
 • afișarea pe hartă a companiilor în căutările de flote, depozite sau în lista membrilor
 • notificări SMS pentru membrii 123cargo din afara României
 • plata cu cardul pentru membrii 123cargo din afara României

 

Modulele de publicare și căutare de mărfuri și camioane au fost rafinate și îmbunătățite prin:

 • posibilitatea de a publica mai multe mărfuri simultan prin încărcarea de fișiere Excel
 • posibilitatea de operare cu selecție multiplă in Rutele mele, mărfurile mele și camioanele mele
 • adăugarea de echipamente suplimentare pe camioane: lift hidraulic
 • posibilitatea de a selecta camion Mega
 • îmbunătățirea listei de coduri poștale disponibile și adresabile la formularea postărilor și căutărilor

 

In 2018 123cargo a îmbunătățit colaborarea cu Teleroute prin implementarea în lista consultanților mărfurilor și a vizualizărilor din Teleroute, dar și integrarea posibilității de căutare a membrilor 123cargo în lista membrilor Teleroute, ambele măsuri fiind luate pentru stimularea colaborării între membrii celor două burse.

 

Vom continua și în 2019 să aducem îmbunătățiri platformei și să preluăm în 123cargo sugestiile membrilor.

 

----

 

Vă rugăm nu închideți această pagină înainte să dați click aici pentru a revedea tab-urile noastre privind siguranța și măsurile pe care este de dorit să le adoptați în activitatea curentă.

 

 

Administratia 123cargoAcest site foloseste cookie. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul in privinta folosirii cookie-urilor.

Vezi mai multe detalii.