Amenzi in Timisoara pentru parcarea vehiculelor cu MTMA>3,5 to

General |  18-Jan-2008

Consiliul Local al Municipiului Timisoara a adoptat o hotarare prin care se interzice parcarea vehiculelor cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 t pe drumurile publice si terenurile apartinand domeniului public sau privat ale municipiului Timisoara.

Textul hotararii este publicat mai jos si poate fi consultat si in pagina Juridic.

 

 

ROMANIA

Judetul Timis

PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA

B-dul C. D. Loga nr. 1, 300030 Timisoara

Tel/fax: +40 256 204886

E-mail: http://www.primariatm.ro/contact/index.php?contact=1

Internet: http://www.primariatm.ro/

Call-Center: telefon 969, luni-vineri intre orele 08-22

Hotararea Consiliului Local 486/31.10.2006

privind parcarea vehiculelor grele pe teritoriul Municipiul Timisoara

 

 

Consiliul Local al Municipiului Timisoara

 

Avand in vedere Referatul nr. SC2006 - 20449/16.10.2006 al Primarului Primariei Municipiului Timisoara, domnul Gheorghe Ciuhandu;

Avand in vedere avizele Comisiei pentru dezvoltare urbanistica, amenajarea teritoriului si patrimoniu, Comisiei pentru administrarea domeniului public si privat, servicii publice si comert, regii autonome si societati comerciale, Comisiei pentru administratie locala, juridica, ordine publica, drepturile omului si probleme ale minoritatilor, Comisiei pentru cultura, stiinta, invatamant, sanatate, protectie sociala, turism, ecologie, sport si culte din cadrul Consiliului Local al Municipiului Timisoara;

Luand in considerare avizul Comisiei de Circulatie a Consiliului Local al Municipiului Timisoara;

In conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 63/2006;

Tinand seama de prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare;

In conformitate cu prevederile art.38 alin.(2) lit. d) si alin (6) lit a) pct 13 din Legea nr.215/2001, privind administratia publica locala, modificata si completata de Legea nr. 286/2006;

In temeiul art. 46 alin. (2) din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala, modificata si completata de Legea nr. 286/2006;

 

 

HOTARASTE

 

Art.1: (1) Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 t pe drumurile publice si terenurile apartinand domeniului public sau privat ale municipiului Timisoara.

(2) Aceasta restrictie se excepteaza pe timpul efectuarii operatiunilor de incarcare/descarcare sau imbarcare/debarcare, conducatorii acestor vehicule avand obligatia sa respecte semnalizarea rutiera din zona.

(3) Se interzice comercializarea de produse sau prestarea de servicii direct din aceste vehicule.

(4) Interdictiile de la alin.1 nu sunt aplicabile vehiculelor apartinand institutiilor prevazute la art.32, alin.2, lit."a" si "b" din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice cu modificarile si completarile ulterioare, atunci cand se afla in actiuni de interventie sau in misiuni care impun urgenta.

 

Art.2: Parcarea vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 t este permisa numai in autobaze sau in locuri speciale destinate acestui scop semnalizate prin indicatoare sau marcaje si avizate de catre Comisia de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Timisoara.

 

Art.3: (1) Incalcarea prevederilor art.1, alin. (1) si (3) din prezenta hotarare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2.500 lei. Pentru abateri repetate se poate aplica si masura blocarii sau ridicarii vehiculelor.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la Art 1, alin (1) si (3) se efectueaza de catre ofiterii si agentii de Politie, personalul Politiei Comunitare si de catre imputernicitii Primarului Municipiului Timisoara, conform competentelor ce le revin.

(3) Contraventiilor prevazute la Art.1 alin (1) si (3) le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

(4) Contravenientul poate achita in termen de 48 de ore de la data incheierii procesului verbal de contraventie jumatate din minimul amenzii.

 

Art. 4: Cu aducerea la indeplinire a prezentei hotarari se incredinteaza Biroul Transport si Siguranta Circulatiei din cadrul Primariei Municipiului Timisoara.

 

Art. 5: Prezenta hotarare se comunica:

- Institutiei Prefectului Judetului Timis;

- Primarului Municipiului Timisoara;

- Directiei Economice;

- Directiei Urbanism;

- Directiei Patrimoniu;

- Directiei Politia Comunitara;

- Directiei Edilitare;

- Serviciului Juridic;

- Biroului Control Intern;

- Centrului de Consiliere pentru Cetateni;

- Biroul Transport si Siguranta Circulatiei;

- Biroului Relatii Publice;

- Politiei Rutiere a Municipiului Timisoara;

- Mass - media locale.

 

 

Presedinte de sedinta

PETRE PETRISOR

 

 

Contrasemneaza

SECRETAR IOAN COJOCARI

Amenzi in Timisoara pentru parcarea vehiculelor cu MTMA>3,5 to
Formular asistenta