ATENTIE! Furt de marfa "din mers" pe traseul Arad - Deva

Siguranta |  02-Oct-2009

Stimati colegi !


Din informatiile pe care le-am primit, ieri dimineata (29.09.2009) s-a petrecut un furt de marfa ingenios intre Lipova si Odvos (jud.Arad, sens de mers spre Deva). Din cauza ca fenomenul nu este necunoscut, acte similare s-au desfasurat de curand si la alti colegi, rugam colegii care au observat cateva din secventele de mai jos, sa anunte politia.

 

Modul de operare este urmatorul :
Un autoturism cu numere provizorii (sau straine) merge cu cca. 40 km./ora si blocheaza posibilitatile de depasire a camioanelor (este cunoscut faptul ca este un traseu unde este dificila depasirea). Cand ar fi ocazie de depasire (in linii drepte), autoturismul accelereaza indeajuns ca sa nu permita depasirea, apoi din nou reduce viteza sub 40 km./ora. In acest timp, in spatele camionului/camionetei cu prelata se posteaza un alt automobil, care nici nu incearca sa depaseasca coloana formata (probabil mai in spate un alt automobil blocheaza ceilalti participanti la trafic ca sa nu se apropie de "dopul" asa format, deci "echipa de jaf" poate opera in relativa siguranta). 

 

Urmatoarea observatie o are soferul, ca la prima oprire constata ca prelata i-a fost taiata in spate pe orizontala, la  nivelul oblonului, apoi si pe verticala, pe langa bara spate dreapta. Bineinteles, daca are marfa neinteresanta, se alege "doar" cu taietura, daca are marfa de valoare, se trezeste fara ea....

 

Cel mai frustrant este ca masina nu se opreste (probabil faptuitorii comunica prin radio pentru sincronizarea actului de patrundere/iesire in automarfar), soferul nu obsearva nimic din ce se intampla.

 

Indemnam colegii care obsearva pe acest traseu astfel de "pachete", sa anunte organele de politie de pe traseu, eventual si semnalmentele autoturismelor suspecte. 

 

Subliniem ca sunt alese cu precadere camioane/camionete ce au prelata si in spate.

 

 

Conducerea APTE 2002

www.apte2002.ro

ATENTIE! Furt de marfa
Formular asistenta