BursaTransport investeste pe Bursa de Fericire !

Informari |  16-Dec-2013

Codul fiscal (conf Titlului 2, Cap II, art 21, alin 4, litera p)  permite companiilor, inca din 2004, sa redirectioneze 20% din IMPOZITUL pe profit al companiei, dar nu mai mult de 3 la mie din cifra de afaceri, catre un proiect umanitar.

 

E simplu, nebirocratic, legal si nu costa nimic. Trebuie doar sa:

- alegeti un proiect al unui ONG in care aveti incredere

- semnati un contract de sponsorizare pana la 31.12.2013 pentru a redirectiona din impozitul pe intregul an 2013.

Detalii fiscale si contabile pe www.bursadefericire.ro

 

Folosindu-ne de aceasta facilitate fiscala, am adunat in anii trecuti peste 3.000.000 eur, bani cu care am dotat mai multe centre oncologice din tara si am triplat capacitatea de transplant a Romaniei.

In Romania, in fiecare zi, cel putin un copil este diagnosticat cu leucemie sau alta forma de cancer limfatic. Si tot in Romania, la fiecare 2 zile, cel putin un copil bolnav de cancer moare.  Acestea sunt doar cifre in statistici. Dar aceste cifre, vin din viata.

Multi dintre noi doneaza impulsiv, atunci cand aflam despre un caz mediatizat sau cand intalnim o fotografie a unui copil bolnav de cancer. In spatele unui pacient care ajunge cunoscut,  sunt sute sau mii de pacienti, despre care nu afla nimeni niciodata.  Ajutand un caz singular, nu stii niciodata sigur daca ai ajutat cu adevarat… si te va ajunge sentimentul de neputinta pentru ca nu vei putea niciodata sa-i ajuti pe toti. 

Donatia ar trebui sa devina un gest responsabil.  Daca dai bani unui copil care cerseste la semafor, risti sa intretii un sistem mafiot care exploateaza copiii sarmani. Daca dai bani unui caz, fara sa te informezi, risti sa incurajezi diverse practici imorale, de a fabrica false cazuri, pentru a obtine bani.  Alege sa donezi acolo unde poti urmari ce se intampla cu banii tai!

Bursa de fericire creeaza  contextul prin care poti ajuta sistemul medical si bolnavii de cancer care au nevoie de ingrijire.  Donezi investind! Si ca orice investitie, actiunile la bursa de fericire aduc un profit. Diferenta este ca profitul se masoara de data acesta, in sanse la viata pentru bolnavii de cancer. Si "profitul" nu se opreste dupa primul an. An de an si timp de mai multi  ani,  vei continua sa numeri oamenii care s-au bucurat de decizia ta, de a investi in sansa lor la viata.

 

Tu "cumperi" actiuni, iar noi vom folosi capitalul strans, pentru a dota centrele oncologice din Romania, cu aparatura moderna, facand astfel posibile diagnosticarea si tratamentul corect si la timp, pentru cat mai multi bolnavi de cancer. Si pe masura ce vom finaliza proiectele, vei putea vedea pe platforma, locul exact in care au ajuns banii tai. Sintagma "Aici sunt banii dvs" chiar va avea sens, in cazul nostru :)

 

Studiile spun ca atunci cand ajuti,  esti fericit. Noi spunem ca atunci cand ajuti investind, investesti in fericirea ta si a celor din jur!

 

Pentru companii e mult mai simplu sa "investeasca in fericire", pentru ca ele au dreptul sa investeasca o parte din impozitul pe profit, pe care oricum il vor plati statului. Au deci de ales intre a investi  20% din impozit, intr-un proiect al unui ONG si a  plati 100% din impozit, statului. O companie responsabila ar trebui sa nu lase aceasta facilitate neexploatata. Donatia ar trebui sa devina o investitie si nu un act de bunavointa, caci cu totii, patroni si angajati, traim aici si ne lovim, mai devreme sau mai tarziu de sistemul nostru de sanatate si de precaritatea lui.

 

In filmuletul din link , vei gasi  copii bolnavi de cancer, care vorbesc despre fericire… ei sunt doar cativa, spitalele sunt insa pline de astfel de copii care ar da orice, sa poata pleca acasa.

https://www.youtube.com/watch?v=aJXnFgMVLvM&html5=1

 

 

Oana Gheorghiu

+40.724.047.396

oana@daruiesteviata.ro

www.daruiesteviata.ro

facebook.com/daruiesteviata.ro

BursaTransport  investeste pe Bursa de Fericire !
Formular asistenta