Circulara - Memoriu pe pagina Lista de discutii

General |  16-Jan-2008

Publicam la cererea contului 6874, intiatorul documentului respectiv, dupa care puteti afla punctul de vedere al Administratiei BursaTransport

 

 

Descarca Memoriu

 

 

Legat de acest subiect, punctele noastre de vedere sint urmatoarele:

 

 

Preturile de transport se stabilesc intre partile contractante in mod liber pe piata transportului rutier de marfa.

 

Consideram ca interventia unei terte parti (a Ministerului Transporturilor prin acte normative) intre partile contractante ale tranzactiei de transport nu este dezirabila si nici oportuna intr-o piata libera.

 

 

Administratia Bursatransport recomanda CALDUROS postarea anunturilor de marfuri si camioane prin completarea tuturor rubricilor, inclusiv aceea a pretului atit in cazul marfurilor cit si al camioanelor. Fortarea obligativitatii publicarii pretului de catre BursaTransport este practic o ingerinta in treburile autorului anuntului, pe care Administratia considera ca nu si-o poate asuma.

 

 

Este de asteptat pe de alta parte ca utilizatorii aplicatiei Bursatransport sa aiba o cunoastere minimala a fenomenului transportului rutier, si inclusiv a costurilor implicate in aceasta activitate, si sa nu transforme aceasta platforma de comunicare pre-contractuala (BursaTransport) intr-un instrument de specula ordinara.

 

Administratia BursaTransport este preocupata de:

 

- sporirea lichiditatii (numarului de marfuri publicate) in favoarea transportatorilor

- depistarea si eliminarea din lista utilizatorilor a teparilor/firmelor aflate in imposibilitate de plata

- perfectionarea instrumentului informatic care sta la baza BursaTransport

 

 

In preocuparile Administratiei BursaTransport se inscrie si intocmirea URGENTA a unui mercurial al costurilor de transport, ce va evidentia dependenta acestuia de pretul motorinei, de cursul EUR, de costurile taxelor si asigurarilor. Dupa ce acest mercurial va fi cunoscut si recunoscut de catre membrii BursaTransport, ne asteptam cu incredere ca el sa fie respectat in activitatea desfasurata in BursaTransport.

 

 

 

Dan Cotenescu

Administratia BursaTransport

Circulara - Memoriu pe pagina Lista de discutii
Formular asistenta