BursaTransport

Statistici BursaTransport

54.323 marfuri disponibile
1.997 camioane disponibile
63.423 marfuri in ultimele 24h
1.131 camioane in ultimele 24h
564 utilizatori online
21.733 utilizatori activi
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Pagina pentru imprimare

22-12-2010

Companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza nobila

20% din impozitul pe profit al companiilor poate fi redirectionat pentru ajutorarea copiilor bolnavi de leucemie sau pentru alte cauze nobile.  Pentru a putea fi dedusa din impozitul pe profit aferent anului fiscal 2010, suma redirectionata nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar platile trebuie facute pâna la 31 decembrie.

 

Desi Codul Fiscal permite inca  din 2004, ca firmele sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului catre un ONG, fara nici o cheltuiala suplimentara, foarte putine companii uzeaza de aceasta facilitatate.  Suma totala care ar putea fi redirectionata de catre companiile românesti se ridica la 3-400 milioane de euro anual. "400 de milioane de euro ar putea fi tinta unei astfel de campanii. Este o suma uriasa", spune Gabriel Biris, partener al casei de avocatura Biris Goran.

 

Procedura prin care firmele pot redirectiona o parte din impozitul lor pe profit consta in semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezinta cauza pe care managerii si antreprenorii vor sa o sustina.

 

Posibilitatea ca firmele sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit este promovata pentru prima oara intr-o campanie media, realizata de Asociatia Salveaza Vieti.

 

Prin colectarea celor 20 de procente din impozitul pe profit, bani care altfel s-ar fi pierdut in bugetul de stat, Asociatia Salveaza Vieti  isi propune sa construiasca un Centru de Excelenta in tratarea leucemiei si a cancerului limfatic, in cadrul Clinicii de Oncopediatrie Louis Turcanu din Timisoara.

 

Firmele care vor sa directioneze 20% din impozitul pe profit catre aceasta cauza pot gasi detalii pe www.salveazavieti.roAcest site foloseste cookie. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul in privinta folosirii cookie-urilor.

Vezi mai multe detalii.