Comunicat de presa

General |  13-Feb-2014

                                                                                  APTE 2002

 


     In perioada imediat urmatoare reprezentantii APTE 2002 si F.T.EUROPA, se vor intruni intr-o locatie pe care o vom face cunoscuta inclusiv presei, cu toate asociatiile patronale din domeniul transporturilor, pentru a stabili impreuna un front comun de lucru privind problemele din transporturi si impactul negativ prin majorarea accizului la carburanti cu 7 eurocenti.

 

     Propunem inaintarea unei scrisori catre Ministerul Finantelor si cel al Industriilor in care vom explica situatia reala! Suntem convinsi ca acestia sunt rupti de realitate in ceea ce priveste domeniul TRANSPORTURI si mai ales care vor fi pierderile pentru statul roman prin alimentarea cu carburanti din tarile vecine.

 

     Prin majorarea cu sapte eurocenti, un transportator cu o medie de 25 de autocamioane pierde lunar minim 10.000 de euro daca nu apeleaza la variante ajutatoare si anume: alimentarea cu motorina si ad-blue din statele vecine din EU, de unde primesc inapoi prin firmele specializate in recuperari de TVA extern si acciz-ul la fiecare 1.000{una mie} litri de motorina alimentata, intre 120 - 140 euro.

 

     State ca Austria, Slovenia, Olanda, Franta, Luxemburg si altele unde si pretul este foarte bun si calitatea superioara, stiu sa atraga consumatorii prin diferite reduceri pentru cantitati mari alimentate si returnare partiala a accizului incasat.

 

     Solutiile gasite de catre APTE 2002 sunt:

 

RENUNTAREA LA MASURA MAJORARII ACCIZULUI LA CARBURANTI CU SAPTE EUROCENTI/LITRU sau RETURNAREA UNEI SUME DE 130 EURO / 1.000LITRI CARBURANT ALIMENTAT.

 

     In cazul in care Guvernul nu va tine cont de propuneriile prezentate de catre Asociatiile din domeniul Transporturi, ne rezervam dreptul de a inceta activitatea prin blocarea tuturor transporturilor de marfa, precum si alte actiuni stabilite impreuna cu membri nostri.

 

     In momentul stabilirii masurilor concrete pe care urmeaza sa le intreprindem, vom informa toti membri asociatiei noastre pentru a afla opinia fiecaruia dintre dumneavoastra.

 

Cu respect,

Dorin Pop

Vicepresedinte- APTE 2002

Comunicat de presa
Formular asistenta