Dare de seama BursaTransport 2015

Informari |  18-Jan-2016

BursaTransport, cel mai puternic brand pe piața burselor de transport de mărfuri din România, închide anul 2015 cu un numar de 4,7 milioane de mărfuri  publicate.

Vorbim de o creștere de 22% a mărfurilor publicate în anul 2015 față de 2014 și de un trend ascendent al Bursei în ultimii 6 ani.

 

 

Cea mai bună lună din 2015 pentru BursaTransport a fost luna iulie, Bursa înregistrând un  total de 519.027 de mărfuri publicate, în creștere cu 25% față de iulie 2014 și cu aproape 200% față de iulie 2010.

 

Numarul mediu de consultanți ai anunțurilor de marfă de transportat a fost în 2015 de 34. În proporție de 77%, mărfurile publicate au fost șterse înainte de expirare. Ceea ce denotă, cu o probabilitate de 50% aplicată acestor mărfuri șterse înainte de expirare, ca pe platforma BursaTransport, în 2015, să se fi încheiat zilnic un număr mediu de 7.150 tranzacții între postatori și consultanti.

Din perspectiva tipului de transport, ponderea semnificativă este deținută și în anul 2015 de transportul intern, urmată de cel internațional legat de România (41%) și  într-o proporție de 6% de cel pur internațional (rute externe nelegate de România).

 

 

Referitor la traseele mărfurilor postate pe BursaTransport, evoluția semnificativ pozitivă a mărfurilor din segmentul de rute externe, nelegate de România – care a înregistrat o creștere de 89% în 2015 față de 2014, subliniază consolidarea și dezvoltarea regională a Bursei.

 

 

Cele mai populare rute de import sunt cele din Germania, Italia, Polonia, Ungaria și Franța, iar pentru exporturi, cele mai multe au fost către Germania, Franța, Italia, Ungaria și Austria.

 

De asemenea,  în anul 2015, membrii Bursei Transport au avut acces la mărfuri provenite din colaborarea cu bursa lituaniana Cargo.lt pe rute ce asigură legătura cu Rusia și Țările Baltice, dar și la mărfuri din Teleroute – cu precădere rute legate de Europa de Vest, cum ar fi cele dintre Franța, Germania si Benelux, dar și marfuri de cabotaj in Franța și Germania, rute populare printre transportatorii români.

 

Impreună cu mărfurile postate de membrii proprii, acestea au ridicat nivelul marfurilor disponibile in BursaTransport la peste 1 milion in luna iulie 2015.

 

În ceea ce priveşte proveniența mărfurilor publicate pe Bursă, în anul 2015 cea mai mare pondere au avut-o companiile de expediție (65%), urmate de cărăuși (22%) și de clienții de transport (8%).

 

 

Anul 2015 a adus o dinamică mai pronunțată și în ceea ce privește numărul camioanelor înregistrate pe BursaTransport, cu un trend vizibil ascendent în ultimii 2 ani.

 

 

63% din camioanele înregistrate pe Bursă în anul 2015 au fost publicate cu destinații alternative, ceea ce indică faptul că transportatorii au început să aprecieze și să folosească această facilitate.

 

 

Membri BursaTransport


La nivelului întregului an 2015, BursaTransport se bucură de o creștere de 4% și în ceea ce privește numărul de clienți. 40% din aceasta creștere este reprezentată de clienți din afara României. Evoluția semnificativă a numărului de clienți noi străini se datorează procesului continuu de dezvoltare a BurseiTransport în România, respectiv a brandului 123cargo în străinătate, precum și faptului că principala preocupare este asigurarea siguranței celor care au marfă de transportat sau flote de utilizat.


Conform planului de extindere regională a BurseiTransport în estul Europei, bursa activează prin brandul 123Cargo pe piețele din afara României și are birouri de reprezentare în Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Muntenegru și Macedonia.

Prin intermediul acestor birouri regionale, au fost invitate și activează în BursaTransport companii respectabile cu istoric pozitiv în țările Est-Europene, aceste companii fiind marcate cu un semn special pentru a fi recunoscute.

 


Lista membrilor

Din cele (in medie lunara) 16.000 de firme prezente in 2015 in lista membrilor, nu toate au fost  receptive in a isi spori vizibilitatea si adresabilitatea prin furnizarea diverselor detalii in favoarea celorlalti membri BursaTransport, astfel:


 

Se poate remarca totuși o creștere a menționării limbilor străine vorbite de la 31% la 53%, probabil ca reacție la internaționalizarea Bursei in ultimul an.

 

Ca fenomen complementar, verificarea informatiilor celorlalti membri in lista membrilor nu am putea spune ca este o componenta curenta a utilizatorilor aplicatiei BursaTransport; astfel, pe cifrele 2015, dintre toate companiile active:


Considerăm ca o utilizare mai intensă a acestor facilități poate crește atât satisfacția de utilizare a BursaTransport, cât și siguranța tranzacțiilor, și vom continua sa le promovăm catre utilizatori și în 2016.

 

Siguranță mai mare cu BursaTransport


Datorită măsurilor de siguranță pe care BursaTransport le-a implementat de-a lungul timpului, oferind astfel clienților săi cel mai mare beneficiu - securizarea mărfurilor postate - numărul incidentelor de plată și de transport, ca și tentativele de fraudă, s-au redus și în anul 2015.

BursaTransport a încheiat parteneriate cu ARR și cu Risco și a derulat de-a lungul timpului campaniile de informare asupra riscurilor dar și în ceea ce privește măsurile de siguranță pe care clientii Bursei le pot lua pentru a preveni episoadele nefavorabile.

Pe BursaTransport, membrii bursei au tot timpul acces la lista celor care le-au consultat anunțurile, iar această verificare simplă îi ferește de o modalitate foarte frecventă de fraudă – folosirea paravanului unei alte companii.

O masură importanta pe care BursaTransport o ia pentru diminuarea incidentele de plată și de transport este reprezentată de scăderea scorului de comportare contractuala a autorilor incidentelor, suspendarea drepturilor de publicare de mărfuri până la stingerea celor existente, ca și retragerea definitivă a calității de membership.

Aceasta degradare a scorului are efecte pe termen lung asupra autorilor incidentelor, reprezentând un semnal de alarmă pentru potentialii lui colaboratori.


În 2015, din totalul de 13.993 declarații de întârziere la plată a facturii de transport, 12.053 dintre ele au fost stinse prin achitare în maxim 8 zile.


De asemenea, putem spune că anul 2015 a fost un an de consolidare a clienților onești, aplicațiile de securitate existente pe Bursă având efecte benefice puternice:

  • 133 de firme au primit interdicție de a mai posta mărfuri până nu își rezolvă întârzierile de plată
  • 29 de firme excluse din platformă pentru risc mare la adresa celorlalți utilizatori
  • 16 răspunsuri la cererile de informații din partea Poliției sau a Parchetului
  • 3 sesizări nesolicitate în legătură cu fraude către DIICOT
  • 140 de solicitări de acces refuzate


În anul 2015 BursaTransport/123Cargo a raportat un procent de 86,13% plăți de transport soluționate prin intermediul aplicației și o rată de succes de 99,9998% în ceea ce privește siguranța mărfurilor.

 

Utilizarea cu simț de răspundere din partea clienților a aplicatiei Bursei, împreună cu preocuparea continuă pentru siguranța tranzacțiilor efectuate, sunt capabile, împreuna, să țină riscul de a fi realizate fraude sub control.

Vă rugăm nu închideți această pagină înainte să dați click aici pentru a revedea tab-urile noastre privind siguranța și măsurile pe care este de dorit să le adoptați în activitatea curentă.

 

Administratia BursaTransport

 



Text Box: Cea mai bună lună din 2015 pentru BursaTransport a fost luna iulie, Bursa înregistrând un  total de 519,027 de mărfuri publicate, în creștere cu 25% față de iulie 2014 și cu aproape 200% față de iulie 2010.
Dare de seama BursaTransport 2015
Formular asistenta