Dare de seama BursaTransport 2016

Informari |  25-Jan-2017

BursaTransport, cel mai puternic brand pe piața burselor de transport de mărfuri din România, închide anul 2016 cu un numar de 5 milioane de mărfuri publicate.

 

Vorbim de o creștere de 6% a mărfurilor publicate în anul 2016 față de 2015 și de pastrarea trendului ascendent al Bursei în ultimii ani.

 

 

Cea mai bună lună din 2016 pentru BursaTransport a fost luna august, Bursa înregistrând un total de 534.010 mărfuri publicate, în creștere cu 12% față de luna august a anului trecut.

 

Numărul mediu de consultanți ai anunțurilor de marfă de transportat în 2016  a fost de 34.

 

În proporție de 79% mărfurile publicate au fost șterse înainte de expirare, ceea ce denotă, cu o probabilitate de 50% aplicată acestor mărfuri șterse înainte de expirare, că pe platforma BursaTransport, în 2016, să se fi încheiat zilnic un număr mediu de 7.800 tranzacții între postatori și consultanți.

 

Din perspectiva tipului de transport, ponderea semnificativă este deținută și în anul 2016 de transportul intern, urmată de cel internațional legat de România (41%) și  într-o proporție de 6% de cel exclusiv internațional (rute externe nelegate de România).

 

 

Referitor la traseele mărfurilor postate pe BursaTransport, cea mai mare creștere procentuală au înregistrat-o mărfurile din segmentul de rute externe, nelegate de România, 9,1% în 2016 față de 2015, urmată de mărfurile de import.

 

 

Cele mai populare rute de import sunt cele din Germania, Italia, Polonia, Franța și Ungaria, iar pentru exporturi, cele mai multe au fost către Germania, Franța, Italia, Ungaria și Marea Britanie.

 

De asemenea, în anul 2016, membrii BurseiTransport au avut acces la mărfuri provenite din colaborarea cu alte burse (Teleroute și  Cargo.lt).  Prin schimbul cu Teleroute au fost afișate în Bursă peste 4 milioane de mărfuri, cu precădere pe rute legate de Europa de Vest, cum ar fi cele dintre Franța, Germania și Benelux, dar și mărfuri de cabotaj în Franța (peste 1 milion) și Germania (peste 800.000), rute populare printre transportatorii români.

 

Împreună cu mărfurile postate de membrii proprii, mărfurile provenite din colaborări au ridicat nivelul mărfurilor disponibile în BursaTransport la peste 10 milioane la nivelul anului 2016, iar în fiecare din lunile iulie, august și septembrie totalul mărfurilor a depășit 1 milion.

 

În ceea ce priveşte proveniența mărfurilor publicate pe Bursă, în anul 2016 cea mai mare pondere a postărilor au avut-o companiile de expediție (65%), urmate de cărăuși (22%) și de clienții de transport (8%).

 

 

Camioane


Numărul de camioane publicate a depășit 1 milion în 2016, având o variație sezonieră mai pronunțată decât în cazul postărilor de marfă.

 

 

49% din camioanele înregistrate pe Bursă în anul 2016 au fost publicate cu destinații alternative, ceea ce indică faptul că transportatorii au început să aprecieze și să folosească această facilitate.

 

Membri BursaTransport

 

La nivelului anului 2016, BursaTransport se bucură de o creștere de aproximativ 4% a numărului de clienți.

 

2016 a însemnat și continuarea procesului de dezvoltare a BurseiTransport în afara României prin brandul 123cargo. Bursa activează prin brandul 123Cargo pe piețele externe și are birouri de reprezentare în Polonia, Ungaria, Bulgaria și Serbia.

 

Prin intermediul acestor birouri regionale, au fost invitate și activează în BursaTransport companii respectabile cu istoric pozitiv în țările Est-Europene, aceste companii fiind marcate cu un semn special pentru a fi recunoscute.

 

Lista membrilor

Din cele (în medie lunară) 16.400 de firme prezente în 2016 în lista membrilor, nu toate au fost  receptive în a iși spori vizibilitatea și adresabilitatea prin furnizarea diverselor detalii în favoarea celorlalți membri BursaTransport, astfel:

 

 

Cifrele sunt totuși în creștere ușoară față de anul trecut.

 

Ca fenomen complementar, verificarea informațiilor celorlalți membri în lista membrilor, nu am putea spune că este o componentă curentă a utilizatorilor aplicației BursaTransport. Astfel, pe cifrele anului 2016, dintre toate companiile active:

 

Cifrele sunt asemănătoare cu cele din anul 2015. Totuși, noi considerăm că o utilizare mai intensă a acestor intrumente de lucru poate crește atât satisfacția de utilizare a BurseiTransport, cât și siguranța tranzacțiilor.

 

Siguranță mai mare cu BursaTransport

Datorită măsurilor de siguranță pe care BursaTransport le-a implementat de-a lungul timpului, oferind clienților săi beneficiul securizării mărfurilor postate și reducerea riscului de neîncasare a facturilor de transport, numărul incidentelor de plată și al tentativelor de fraudă s-a redus și în anul 2016.

 

În 2016, din totalul de 11.297 declarații de întârziere la plată a facturii de transport, 9.973 dintre acestea, adică peste 88%, au fost stinse prin achitare în maxim 8 zile.

 

BursaTransport a încheiat parteneriate cu ARR și cu Risco și a derulat de-a lungul timpului campanii de informare asupra riscurilor, dar și în ceea ce privește măsurile de siguranță pe care clientii Bursei le pot lua pentru a preveni situațiile nefavorabile.

 

Pe BursaTransport, membrii bursei au în orice moment acces la lista celor care le-au consultat anunțurile, iar această verificare simplă îi ferește de o modalitate de fraudare foarte frecventă – folosirea paravanului unei alte companii.

 

O altă măsură importantă pe care BursaTransport o aplică pentru diminuarea numărului incidentele de plată și de transport este reprezentată de scăderea scorului de comportare contractuala a autorilor incidentelor, suspendarea drepturilor de publicare de mărfuri până la momentul stingerii incidentelor existente și, atunci când se impune, chiar retragerea definitivă a calității de membru. Această degradare a scorului are efecte pe termen lung asupra autorilor incidentelor, reprezentând un semnal de alarmă pentru potențialii lui colaboratori.

 

Totodata, datorită măsurilor de siguranță implementate, în 2016 am înregistrat un singur caz de furt de marfă raportat, dar prejudiciul a fost recuperat integral.

 

De asemenea, în 2016:

  • 95 de firme au primit interdicție de a mai posta mărfuri până la rezolvarea întărzierilor de plată
  • 38 de firme au fost excluse din platformă pentru risc mare la adresa celorlalți utilizatori
  • am trimis 20 de răspunsuri la cererile de informații primite din partea Poliției sau a Parchetului
  • 245 de solicitări de acces au fost refuzate

 

În concluzie, putem spune că în anul 2016 BursaTransport/123Cargo a raportat un procent de 88,38% plăți de transport soluționate prin intermediul aplicației și o rată de succes de 100% în ceea ce privește siguranța mărfurilor.

 

Utilizarea cu simț de răspundere din partea clienților a aplicației BursaTransport, împreună cu preocuparea continuă pentru siguranța tranzacțiilor efectuate, permit ca riscul de a fi înregistrate fraude să fie ținut sub control.

 

Noutăți în 2016

În 2016 BursaTransport a lansat programul de întâlniri regionale cu utilizatorii (workshopuri), întâlniri organizate în diverse regiuni ale țării.

 

În prima sesiune au avut loc 3 workshopuri la Oradea, Timișoara și Pitești. În urma feedback-ului pozitiv primit de la participanți, aceste întâlniri vor continua și în 2017, începând chiar din primăvară.

 

Finalul anului 2016 a adus câteva noutăți în BursaTransport prin lansarea aplicației mobile și a chatului, dar și functionalități noi, cum ar fi căutările cu locații multiple de încărcare și descărcare.

 

Vom continua și în 2017 să aducem îmbunatățiri platformei și să preluăm în BursaTransport sugestiile membrilor.

 

---

 

Vă rugăm nu închideți această pagină înainte să dați click aici pentru a revedea tab-urile noastre privind siguranța și măsurile pe care este de dorit să le adoptați în activitatea curentă.

 

Administratia BursaTransport

Dare de seama BursaTransport 2016
Formular asistenta