Important pentru autovehiculele cu greutatea maxima admisa de 7.5 tone sau mai mult

General |  29-Sep-2015

Incepand cu data de 1 octombrie 2015, vor fi incluse la plata taxelor de drum in Germania si vehiculele cu o greutate totala maxima admisa de 7,5 tone sau mai mare. Toll Collect este responsabil pentru punerea in aplicare a noilor prevederi.

 

Recomandam companiilor ce calatoresc frecvent pe drumuri germane si folosesc vehicule cu o greutate toatala a vehiculului de 7,5 tone sau mai mare, sa se inregistreze in timp util la Toll Collect, pentru a beneficia de facilitatile oferite de plata cu ajutorul dispozitivului OBU inregistrat prin Shell.

 

Shell impreuna cu Toll Collect ofera clientilor euroShell posibilitatea inregistrarii la sistemul automat de plata a taxelor de drum si obtinerea aparatelor de plata electronica OBU.

 

Taxele de drum in Germania se pot achita si direct cu cardul euroshell, la unul din cele peste 3000 de terminalele Toll Collect, situate atat in Germania si punctele de frontiera la intrarea in Germania cat si in tarile vecine Germaniei.

 

In prezent, aceasta taxa vizeaza doar vehiculele cu o masa maxima autorizata de 12 tone sau mai mare si este in vigoare pentru 12.800 de kilometri de autostrada şi 1.200 de kilometri de drumuri nationale din Germania.

 

Ratele de taxare vor fi, de asemenea, modificate ca urmare a implementarii acestei reglementari.

 

Ca urmare a implementarii acestei noi conditii, ratele de taxare vor fi, de asemenea, modificate. Ratele de taxare sunt compuse din rata de taxare pentru infrastructura si rata de taxare pentru poluarea aerului.

 

  • Rata de taxare pentru poluarea aerului este determinata de clasa de emisie a unui camion iar sumele anuntate la inceputul anului se vor pastra la aceea si valoare.
  • Rata de taxare pentru infrastructura se bazeaza pe numarul de axe. In urma introducerii noilor categorii de vehicule ce sunt obligate sa plateasca taxa de drum, incepand 1 Octombrie 2015 se vor modifica si valorile aferente ratei de infrastructura.

 

Valorile finale pe care autovehiculele vor trebui sa le plateasa pentru utilizarea retelei de drumuri nationale si autostrazi in Germania se vor modifica astfel: taxa de drum aferenta vehiculelor cu 4 axe sau mai putin se va micsora, in timp ce pentru vehiculele cu 5 axe sau mai mult se va inregistra o crestere a taxei cu 0,4 eurocenti/km.

 

 

Florin Marius Ciuca avocat BursaTransport.com

Important pentru autovehiculele cu greutatea maxima admisa de 7.5 tone sau mai mult
Formular asistenta