In preajma Craciunului

General |  15-Dec-2006

 

 

ACTIUNE UMANITARA

Decembrie 2006

organizata de Off-Road Adventure Romania pentru locuitorii celor noua sate,

apartinind comunei Bulzestii de Sus, jud. Hunedoara , 16-17 Decembrie 2006

 

 

 

 

Aparut initial, din ratiuni militare, ca necesitate pentru strabaterea drumurilor greu accesibile, intre diverse puncte pe glob sau la explorarea de tinuturi necunoscute si ostile, off-road-ul a capatat, de-a lungul timpului, un caracter sportiv sau de agrement.

Off-road-ul este de fapt sportul exploratorilor, care necesita un spirit de echipa desavarsit, dar si indemanare.

 

Cu toate se bazeaza pe voluntariat, Off- Road Adventure Romania este cea mai reprezentativa organizatie off-road din tara, atat prin numarul de membri cotizanti, cat si prin amploarea competitiilor si evenimentelor organizate.

Clubul a acumulat o bogata experienta sportiva, reusind sa obtina performante notabile in competitiile sportive interne si internationale (Harghita Trophy ’98, Trial Cugir, Trial Campina, Trial Sinaia 2001, Carpat Trophy, 4x4 Extrem, Shumen, Bulgaria, Extrem Adventure 2002 si 2003, Apuseni Trophy 2002, Transilvania Adventure Trophy, cupa Clujului, Transilvania Adventure trophy 2005, Evros Adventure trophy 2006- Grecia, etc). In 2005, clubul Off- Road Adventure Romania a ocupat locul intai, pe cluburi, in Campionatul National de specialitate, organizat de Conventia Cluburilor de Off Road din Romania, iar titlul national este detinut, pentru sezonul 2004-2005, de catre sportivii nostri.

 

Chiar daca actuala evolutie in off-road este dominata de caracterul sportiv, revenind la origini, nu trebuie neglijate expeditiile de cercetare si recunoastere, laturile umanitara sau utilitara.

 

A darui, inseamna a primi hrana din adancul sufletului, inseamna acea multumire prin care fiecare din noi ne mantuim prin binele facut semenilor nostri lipsiti de sansa.

 

 

Pastele este unul dintre momente sfinte din an, in care fiecare dintre noi incearca sa fie mai bun, sa daruiasca semenilor iubire si bucurie.

 

Incepand din anul 2000, Off- Road Adventure Romania a organizat actiuni umanitare pentru locuitorii comunitatilor izolate din Romania. Fulgu, judetul Vaslui, Salatrucu, judetul Arges, Hodobana si Casa de Piatra, judetul Alba, Intregalde, judetul Alba, Taratu, jud. Vrancea, Sfistofka, Letea, Cardon (C.A. Rosetti), jud Tulcea, Holbav, jud. Brasov, Topolog, jud. Tulcea, Zam, jud. Hunedoara, Melicesti-Bustenari, jud Prahova, Batrina jud. Hunedoara sunt localitatile beneficiare ale actiunilor initiate in fiecare an, cu ocazia Sarbatorilor de Paste si de Craciun.

 

 

Asemeni multor alte zone montane din Romania, si in muntii Apuseni mai exista comunitati izolate de civilizatie, oameni care traiesc greu, departe de drumurile de acces si de facilitatile urbane.

 

In acest context si conform traditiei clubului, Off-Road Adventure Romania, organizeaza o noua actiune umanitara, destinata unei asezari izolate. Beneficiarii acesteia sunt locuitorii celor 9 sate apartinind comunei Bulzestii de Sus din jud. Hunedoara.

Satele Giurgesti,Stanculesti, Paulesti, Rusesti, Grohot, Tomnatec… din Bulzesti de Sus, judetul Hunedoara, au un numar de 300 de locuitori, adulti si copii. .

 

 

 

 

Traseul catre aceste catune este destul de anevoios pentru oricine. Cu precadere, atunci cand ploua abundent sau cand ninge, drumul de caruta, singura cale de comunicatie pentru localnici, devine impracticabil. Despre vizitatori nu se pune problema, pentru ca nu prea exista...

 

Va rugam sa aveti amabilitatea sa ne acordati sprijinul pentru a putea oferi celor 300 locuitori din satele de mai sus mentionate, produse alimentare de stricta necesitate, jucarii si dulciuri pentru copii. Cu ajutorul nostru si prin bunavointa dumneavoastra, 300 de oameni dintr-un sat izolat de munte, vor avea un Craciun mai frumos !

 

Convoiul umanitar, format din 18 masini de teren, echipate sa faca fata acestei incercari, va pleca din Bucuresti, in noaptea de 15 spre 16 Decembrie 2006. Distribuirea produselor se va face simbata, 16 Decembrie si Duminica, 17 Decembrie 2006.

 

In speranta ca actiunea noastra capata ecou si in sufletul dumneavoastra va multumim anticipat in numele Off-Road Adventure Romania si nu in ultimul rind al localnicilor din satele Birna si Gara, comuna Baru, jud. Hunedoara.

 

 

 

Cu multumiri,

 

Tiberiu Stan

Presedinte Off-Road Adventure Romania

  

Adresa: Calea Floreasca nr 118, et 1, ap.20, Sector 1, Bucuresti Romania

Telefon: +40 723 284 885 +40 722 501 473

Fax:+40 1 232 76 63

E-mail: offroadromania@yahoo.com

Web: www.OffRoadRomania.com

 

 

 

Persoana de contact pentru aceasta actiune: Valentin Dutu, 0723.389.503

 

 

In preajma Craciunului
Formular asistenta