Incepand de luni, tirurile bulgaresti blocheaza granita cu Turcia

General |  10-Feb-2014

    Luni, 10 februarie, transportatorii bulgari vor bloca granitele Lesovo si Capitan Andreevo. “ Nu se va permite trecerea automobilelor grele(camioane) insa pentru autobuze si masini nu vor fi probleme”, declara Krasimir Lalov reprezentant al asociatiei Nationale a transporatorilor bulgari.

 

    Organizatiile de transport au semnalat ca peste 5000 companii din bransa sunt ameninţate de faliment din cauza unor probleme cu regimul autorizatiilor pentru Turcia.

 

    In 31 ianuarie, Turcia s-a oprit din recunoasterea permiselor de transport comercializate in Bulgaria. Raspunsul Bulgariei a fost acelasi. In momentul de fata autoritatile bulgare doresc stabilirea unei intalniri cu omologii turci, pentru negocierea unei noi cote autorizate.

 

    Se va organiza o intalnire intre ministrul bulgar și turc al  transporturilor pentru rezolvarea problemei permiselor de transport. Acest lucru a fost anuntat de catre premierul Plamen Oresarski, care s-a intalnit la Soci cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan. Nu se stie data sigura cand  va avea loc  aceasta  intrevedere, cel mai probabil la sfarsitul lunii martie.

 

    “Cu privire la acesta intrebare am stabilit ca va exista o reuniune a ministrilor, care sa rezolve problema. Am stabilit, de asemenea, ca anul acesta, la momentul potrivit , vom stabili si o sedinta comuna la Sofia. Ultima data, in mandatul trecut, a fost la o intalnire in Turcia. Sper ca la aceasta intalnire sa fie discutate si alte aspecte interesante pentru ambele ţări”, citeaza prim-ministrul , citat de BNR.( Bulgarian National Radio)

 

 

Adm.BursaTransport, prin amabilitatea APTE2002 - dl.Siegfried Mayer

Incepand de luni, tirurile bulgaresti blocheaza granita cu Turcia
Formular asistenta