Modificarea zonei A din Bucuresti

General |  25-Jul-2005

Hotararea 134/2004 privind restrictiile de circulatie a autovehiculelor destinate transportului de marfuri a fost modificata.
Printre modificarile aparute este si largirea zonei A in care accesul autovehiculelor cu MTMA peste 5 tone este restrictionat.
Textul integral al hotararii este publicat integral mai jos.

Sursa: UNTRR


HOTARIRE 132 din 14/07/2005

PRIVIND MODIFICAREA HOTARARII C.G.M.B. NR. 134/ 2004 PRIVIND CIRCULATIA AUTOVEHICULELOR DESTINATE TRANSPORTULUI DE MARFURI CU MASA TOTALA MAXIMA AUTORIZATA MAI MARE DE 5 TONE IN MUNICIPIUL BUCURESTI

EMITENT : C.G.M.B.

CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI

BUCURESTI

H O T A R A R E

privind modificarea Hotararii C.G.M.B nr.134/2004 privind circulatia autovehiculelor destinate transportului de marfuri si a utilajelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 5 t in Municipiul Bucuresti

Avand in vedere expunerea de motive a Primarului General, raportul de specialitate al Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei;

Vazand avizele comisiilor de specialitate ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti;

Luand in considerare avizul Inspectoratului General al Politiei Romane;

In conformitate cu prevederile art.30 alin.3 si art.113 lit."d" din OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice;

In baza prevederilor art.61 lit."f" din Legea nr.137/1995 privind protectia mediului, cu modificarile si completarile ulterioare;

In temeiul prevederilor art.38(1), art.46(1) si art.99 din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare,

 

CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI

H O T A R A S T E:

Art.1.- Hotararea C.G.M.B nr.134/2004 privind circulatia autovehiculelor destinate transportului de marfuri si a utilajelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 5 t in Municipiul Bucuresti se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1.- La art.3 se introduce alin 3 care va avea urmatorul cuprins:

„Pe arterele ce delimiteaza una din zone se respecta regimul de circulatie din afara acesteia".

2.- Punctul A) al art.4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„A) In perioada 01 iulie – 31 august:

  •  
    • in intervalul orar 20.00 – 07.00, accesul si circulatia acestora sunt permise numai pe baza de autorizatie;
    • in intervalul orar 07.00 – 20.00, accesul si circulatia acestora sunt interzise.

 

3.- Punctul B) al art.4 se modifica si avea urmatorul cuprins:

„B) In perioada 01 septembrie – 30 iunie:

  •  
    • in intervalul orar 19.00 – 08.00, accesul si circulatia acestora sunt permise numai pe baza de autorizatie;
    • in intervalul orar 08.00 – 19.00, accesul si circulatia acestora sunt interzise.

4.- Punctul A), lit.a) al art.5 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„a) cele destinate lucrarilor planificate si a interventiilor la drumuri, calea de rulare a tramvaielor si la retelele de utilitati publice (apa – canal, gaze, electrice, telefoane)".

5.- Punctul A), lit.g) al art.5 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„g) cele destinate transportului painii si produselor de panificatie, produsele necesare fabricarii painii, precum si cele specializate (cisterne) care transporta lapte destinat prelucrarii catre punctele de procesare".

6.- Punctul A), lit.h) al art.5 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„h) autolaboratoarele pentru masurarea calitatii mediului".

7.- Anexa nr.1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„Zona A a Municipiului Bucuresti in care se restrictioneaza accesul si circulatia celor cu masa totala autorizata mai mare de 5 t este delimitata de urmatoarele artere:

Bdul Dacia – Str.Traian – Str. Nerva Traian – Bdul Octavian Goga – Pasaj Marasesti – Bdul Marasesti – Str. Mitropolit Nifon –Bdul Libertatii – Calea 13 Septembrie – Sos.Pandurilor – Sos. Grozavesti – Sos. Orhideelor – Bdul Dinicu Golescu – Piata Garii de Nord – Calea Grivitei – Sos. Nicolae Titulescu – Bdul Banu Manta – Bdul Ion Mihalache – Bdul Maresal Averescu – Bdul Constantin Prezan – Bdul Aviatorilor – Bdul Mircea Eliade – Bdul P.I. Ceaikovski – Str.Barbu Vacarescu – Str.Tunari – Bdul Dacia".

Art.2. Celelalte prevederi ale Hotararii C.G.M.B nr.134/2004 raman neschimbate.

Art.3. Hotararea C.G.M.B nr.134/2004 privind circulatia autovehiculelor destinate transportului de marfuri si a utilajelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 5 t in Municipiul Bucuresti, cu modificarile si completarile aduse prin prezenta hotarare, se va republica in Monitorul Oficial al Municipiului Bucuresti.

Aceasta hotarare a fost adoptata in sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti din data de 14.07.2005.

 

PRESEDINTE DE SEDINTA

 

Maria Roxana Cosma

 

SECRETAR GENERAL

AL MUNICIPIULUI BUCURESTI

Dumitru Stanescu

 

 

 

Bucuresti, 14.07.2005

Nr. 132

Modificarea zonei A din Bucuresti
Formular asistenta