Nu se va mai plati taxa de mediu pentru camioane

General |  23-Nov-2007

A fost publicata Legea nr. 292/2007 care modifica Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu.

La articolul 9, litera b) a fost eliminata mentiunea ca taxele sunt platite si pentru emisiile provenite de la surse mobile, mentinandu-se taxa doar pentru operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.

Din aceasta modificare rezulta ca nu se mai plateste taxa de mediu pentru camioane (surse mobile).

 

Textul legii este publicat mai jos.

 

 

Administratia BursaTransport

 

 

PARLAMENTUL ROMANIEI

 

L E G E

pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu

 

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

 

Articol unic. – Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1193 din 30 decembrie 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 105/2006, se modifica dupa cum urmeaza:

 

1. La articolul 9, litera b) a alineatului (1) va avea urmatorul cuprins:

„b) taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, datorate de operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1;”

2. La articolul 11, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:

„Art. 11. – (1) Sumele prevazute la art. 9 alin. (1) lit. a), b), e) si f) se declara si se platesc lunar de catre persoanele juridice si persoanele fizice care desfasoara activitatile respective, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care s-a desfasurat activitatea.”

 

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

 

PRESEDINTELE

CAMEREI DEPUTATILOR

Bogdan Olteanu

 

PRESEDINTELE

SENATULUI

Nicolae Vacaroiu

Bucuresti, 2 noiembrie 2007

Nr. 292

Nu se va mai plati taxa de mediu pentru camioane
Formular asistenta