Obtinerea licentelor comunitare

General |  05-Dec-2006

Va informam ca agentiile teritoriale ARR vor elibera in continuare pana la data de 31.12.2006 licente de transport international de marfuri si copii conforme ca si cele pe care le elibereaza in prezent, acestea fiind valabile pe teritoriul Romaniei, in cazul unui control al autoritatilor romane.

 

Incepand cu 05 decembrie 2006, agentiile teritoriale ARR vor incepe preschimbarea licentelor de transport si a copiilor conforme cu noile licente comunitare. Acestea vor fi valabile incepand cu data de 01 ianuarie 2007, cand vor trebui sa se afle la bordul autovehiculelor de transport marfa care efectueaza transporturi rutiere internationale.

 

Preschimbarea licentelor de transport si a copiilor conforme actuale se va realiza prin completarea unei cereri, conform modelului atasat mai jos, sau care poate fi gasita si la reprezentantele ARR din tara, plus achitarea unei taxe de 10 RON (100.000 lei).

 

Precizam ca lipsa de la bordul autovehiculului de transport marfuri a licentei comunitare care se afla in tranzit prin una din tarile Uniunii Europene poate conduce la amendarea acestuia, in caz de control, cu amenzi cuprinse intre 1.800 si 3.000 de Euro.

 

Conform protocolului inchieat in acest an intre Romania si Germania, operatorii de transport marfuri din Romania, care detin licente comunitare, vor putea sa le utilizeze ca autorizatii de transport pe teritoriul germaniei si inainte de 01.01.2007.

 

Descarca aici: Model cerere preschimbare licente

 

 

 

Sursa: UNTRR

Obtinerea licentelor comunitare
Formular asistenta