Ordonanta 57/2007 din Ungaria a fost schimbata

General |  20-Aug-2009

Va prezentam mai jos mesajul APTE 2002 referitor la schimbarea OG 57/2007 din Ungaria

 

Cu bucurie va anunt ca, la presiunile aplicate din mai multe locuri (inclusiv si prin actiunile comune APTE 2002 si FORT), S-A SCHIMBAT ODIOASA O.G.(HU) 57/2007 din Ungaria !!! In locul ei a intrat in vigoare O.G.(HU) 156/2009.(VII.29), care la prima vedere, se pare ca tine cont de cerintele asociatiilor profesionale si contine cuantumuri minime si maxime ale amenzilor, cat si corelari cu mult mai bune intre gravitatea faptei comise si amenda platita !


Fara a avea inca o parere consolidata despre modul de aplicare, cat si despre continutul integral al ordonantei, pot sa va declar ca AM REUSIT ! Ungaria si-a redus veniturile sigure din amenzi, LA PRESIUNEA SOCIETATII CIVILE !!!

Suma minima a amenzii este de 10.000 HUF (cca. 40 euro) si cea maxima este deasemenea 800.000 HUF (cca. 3.000 euro), dar pentru cele mai frecvente abateri, cuantumul maxim al amenzii a scazut la 300.000 HUF (cca. 1.100 euro).

  

Dupa ce vom vedea normele de aplicare ale ordonantei, vom fi in masura sa apreciem corect aceasta noua grila de aplicare de amenzi. Este insa ingrijorator faptul ca s-au inmultit abaterile explicite (ce in sine ar fi un lucru bun, fiind mai clar ce - pentru ce se amendeaza), pentru ca a ramas ambiguitatea in formulare, ce da loc unor posibile interpretari tendentioase de catre controlori a faptelor comise. Vom vedea cand si in ce conditii se va aplica suma minima sau maxima cuprinsa in ordonanta si pentru asta, APTE 2002 si FORT va formula o adresa comuna catre Ministerul Transporturilor din Ungaria, cat si Autoritatii Rutiere Maghiare (NKH), pentru a afla amanuntele esentiale de aplicare ale O.G.(HU) 156/2009.(VII.29).

  

Va vom tine la curent, asa cum v-ati obisnuit deja, cu noutatile si in acest domeniu.


Cu stima, Mayer Siegfried.

 

Puteti descarca noua ordonanta in limba maghiara.

In momentul in care va fi gata, vom publica si o traducere in limba romana.

 

Puteti dezbate subiectul si in Lista de discutii.

Ordonanta 57/2007 din Ungaria a fost schimbata
Formular asistenta