Organizarea unui protest al transportatorilor

General |  10-Dec-2015

1

 

Operatorii de transport marfa si persoane si firmele de taximetrie sunt disperati: cresterile uriase ale tarifelor RCA ii vor aduce la faliment. Industria nationala de transport din Romania strange astfel randurile in jurul asociatiilor patronale, care au cazut de comun acord ca a venit momentul unui protest general. Astazi, 9 decembrie 2015, membrii Federatiei Operatorilor Romani de Transport si alti transportatori prezenti au decis sa se implice in organizarea unei manifestari de amploare in Capitala, pe 17 decembrie 2015. Toate asociatiile patronale din transporturi vor cadea de comun acord in zilele urmatoare cu privire la cea mai buna modalitate de organizare a protestului si de mobilizare a transportatorilor din teritoriu.

 

De altfel, acesta a fost si cel mai important mesaj comunicat cu prilejul adunarii FORT: operatorii de transport marfa si persoane din toata tara sunt indemnati sa participe in numar cat mai mare cu vehicule si/sau angajati pentru a asigura amploarea evenimentului. Este dificil pentru toata lumea sa renunte la curse pentru a se alatura protestului, dar numai impreuna se pot obtine rezultate, sunt de acord reprezentantii transportatorilor.

 

Pentru o promovare cat mai buna a evenimentului, toti carausii sunt indemnati sa ia legatura cu colegii de breasla si sa distribuie informatii pe retelele de socializare. Mai mult, se solicita oprirea functionarii burselor de transport din toata tara pe perioada derularii protestului, in semn de solitaritate cu manifestantii.
Daca microbuzele, autobuzele, autocarele si taximetrele vor ajunge pana in centrul orasului, camioanele vor ramane pe centura Capitalei.

 

Pe langa reducerea tarifelor RCA, protestatarii solicita si eliminarea supra-accizei la carburant incepand cu 1 ianuarie 2016. Ambele obiective sunt usor de inteles si de asumat si de catre societatea civila, insa reprezentantii transportatorilor doresc sa mentina actiunea de protest in sfera profesionala, fara a o politiza.
Protestul transportatorilor este programat pentru 17 decembrie 2015. Urmeaza sa se confirme locatia (de preferat Piata Victoriei) si ora 8.

ZIUA JUDECATII PENTRU RCA

Toti soferii din Romania sunt asteptati la protestul din data de 17.12.2015 ce va avea loc in Bucuresti.
Suntem peste 7000 de persoane care organizam acest protest.
De data aceasta, firmele de asigurari si ASF vor intelege ca joaca cu preturile unei polite de asigurari obligatorii s-a terminat!

200 camioane și 300 de autocare, microbuze si sute de autoturisme (persoane fizice ) sunt deja mobilizate, iar numarul lor creste.
Impreuna vom schimba dictatura pretului RCA!

 

Te asteptam!

 

Informatii la: office@fort-romania.ro
0726741053 Lorina Neagu
0766661628 George Spataru

 

2

Organizarea unui protest al transportatorilor
Formular asistenta