Perturbare in functionarea Registrului Comertului

General |  19-Nov-2009

La data de 3 noiembrie 2009 o societate comerciala a depus o cerere de inregistrare mentiuni la oficiul registrului comertului de pe linga tribunalul Bucuresti. Termenul primit pentru prezentarea cererii judecatorului delegat a fost 17 mai 2010!!!! Deci termen peste 6 luni si jumatate.

 

In aceste 6 luni si jumatate, modificarile aduse in starea firmei respective prin hotararea adunarii asociatilor, nu vor putea fi cunoscute de public, prin inregistrarea lor in registrul comertului, pentru ca au de asteptat termenul fixat de judecator.

 

Deci in perioada noiembrie 2009 – mai 2010, orice cerere facuta registrului comertului, de exemplu prin RECOM ONLINE, va furniza informatii vechi de dinaintea lunii noiembrie 2009. Deci vechi, in extremis, de 6 luni!!!!!

 

Si ce se poate intimpla in aceste 6 luni? De exemplu, prin cesionarea partilor sociale, o firma evaluabila pina in noiembrie 2009 ca fiind neutra sau chiar respectabila ca risc, sa intre pe mana unui tepar, a unui individ pus pe fraude, care apuca sa fraudeze cu virf si indesat in aceste 6 luni de intarziere in publicarea cesionarii. Pentru ca el, teparul, in aceste 6 luni, va purta masca de buna-purtare obtinuta prin achizitia firmei, devenita paravan.

 

Riscul este real. Ne intrebam cum vor functiona rapoartele de credit in aceste conditii, camerele de comert, si ce valoare vor mai avea informatiile furnizate de oficiul registrului comertului.

 

CE PUTEM FACE in aceste conditii, in care trebuie sa verificam un nou partener de afaceri.

  1. Luam informatiile pe calea obisnuita de la registrul comertului – de exemplu prin RECOM ONLINE si retinem ca informatia este posibil sa fie veche
  2. Verificam insa si pe pagina DOSARE PE ROL a oficiului registrului comertului daca firma respectiva nu are mentiuni in curs de publicare (dosare pe rol); nu vom putea afla continutul mentiunilor dar macar existenta unui dosar pe rol inaintat de firma respectiva inseamna ca exista schimbari in datele firmei, pe care insa nu le putem vizualiza inca.

Cu privire la aceasta stare de lucruri la registrul comertului, va punem la dispozitie adresa noastra catre registru prin care am solicitat o explicatie, si raspunsul oficiului registrului comertului.

 

Administratia BursaTransport

Perturbare in functionarea Registrului Comertului
Formular asistenta