BursaTransport

Statistici BursaTransport

38.289 marfuri disponibile
1.939 camioane disponibile
51.685 marfuri in ultimele 24h
1.630 camioane in ultimele 24h
26 utilizatori online
21.709 utilizatori activi
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Pagina pentru imprimare

14-03-2018

Poliuretan: 35 kg/mc. Ce tonaj poti incarca intr-o semiremorca?

Cu o densitate medie de 35kg/mc a poliuretanului, poti incarca in jur de 3 tone. Ca sa incarci 6 tone ar fi necesar un vagon de circa 170 mc.

 

Ce-ar fi daca: O companie de expeditie ar lansa o comanda de transport placi din poliuretan, camion complet, tonajul incarcaturii de 6 (sase) tone? Am spune ca numai cine nu munceste nu greseste. Si de altfel, ce diferenta este daca incarc o semiremorca cu doar 3 tone si nu cu 6 tone, cum scrie in comanda.

 

Ce-ar fi in plus, daca: la al 34-lea punct al conditiilor sale generale de transport (ultimul) ar preciza ca daca realitatea marfii este alta decat ce e scris in comanda, in caz ca nu e anuntata de la locul incarcarii, ameninta cu penalitati ce pot depasi valoarea facturii de transport (sic!, vax conventie CMR)? Am spune ca e ciudat ca la cata ordine si disciplina are in conditiile generale, face o greseala grosolana la evaluarea tonajului marfii, prin dublare.

 

Daca insa: compania de expeditie organizeaza in mod repetat aceste transporturi de poliuretan cu descarcare in nordul Timisoarei si, de fiecare data, face aceasta “greseala” de evaluare tonaj, dupa care invoca nerespectarea punctului 34 din conditiile sale generale si plateste transportul la calendele grecesti, vom spune ca e o capcana contractuala.


***


BursaTransport respecta propriile reguli si nu numeste compania. BursaTransport nu intervine in contractul dintre parti pentru ca, odata semnat, el devine lege pentru partile semnatare. Insa are posibilitatea sa impiedice, sau macar sa limiteze, infaptuirea acestor smecherii cu ajutorul BurseiTransport. Masura avuta la dispozitie se numeste eliminarea unei companii ce prezinta risc la adresa celorlalti utilizatori.

 

Ing. Dan Cotenescu, in numele Adm.BurseiTransportAcest site foloseste cookie. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul in privinta folosirii cookie-urilor.

Vezi mai multe detalii.