BursaTransport

Statistici BursaTransport

41.755 marfuri disponibile
2.937 camioane disponibile
50.539 marfuri in ultimele 24h
1.619 camioane in ultimele 24h
2.125 utilizatori online
21.960 utilizatori activi
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Pagina pentru imprimare

16-04-2020

Practici de expeditie care nasc semne de intrebare

Am fost nevoiti astazi, cu regret, sa respingem publicarea unui incident de transport. Dar povestea lui v-o impartasesc fara sa dau nume in clar.

 

Protagonisti:

 

  1. Firma de transport satmareana. Declarantul incidentului de transport
  2. Firma de expeditii salajana. Extrem de activa pe BursaTransport. In postura de autor al incidentului de transport

 

Imprejurarile incidentului:

 

  • Marfa publicata de expeditor pe ruta Ploiesti – Satu Mare
  • Transportatorul, interesat sa preia marfa
  • Afla ca de fapt sunt doua incarcari: prima Ploiesti –  descarcare Cluj, a doua incarcare Cluj – descarcare Satu Mare
  • La cererea expeditorului, invocand motive administrative (sic!), transportatorul accepta de la expeditor doua comenzi distincte: Ploiesti - Cluj, Cluj – Satu Mare

 

Incidentul:

 

Dupa descarcarea din Cluj transportatorul a fost informat ca marfa pentru Satu Mare nu mai este disponibila. A urmat un dialog, expeditorul a incercat sa inlocuiasca a doua comanda, Cluj – Satu Mare, insa nu s-a finalizat nimic.

 

Care sunt semnele de intrebare nascute pentru mine:

 

  1. Ce expeditor e acela care nu poate cupla curse inlantuite intr-o singura comanda transportatorului. La volumul de cereri de transport pe care sustine ca le are publicandu-le pe BursaTransport, imi e greu sa inteleg cum lucreaza firma salajana.
  2. Inteleg ca preturile curente pe cele doua tronsoane pot fi diferite, dar in cazul aceluiasi subcontractant si aceluiasi vehicul, sa-I imparti kilometrii la doua preturi unitare distincte? Ploiesti – Cluj 700 lei (+TVA), Cluj – Satu Mare 800 lei. Rezulta in cel mai bun caz incapacitatea expeditorului de a asimila aceste subtilitati de preturi pe piata si sa angajeze transportatorul pe un pret unitar pe tot parcursul, asa cum a sunat cererea.

 

Ce avem aici de fapt si la final? Pentru ca transportatorul este, repet, satmarean: un transport facut pe ruta Ploiesti – Cluj si o dislocare neplatita pe ruta Cluj – Satu Mare. A fost intentie? A fost ghinion? Eu pot sa va spun ca acest refren “marfa nu mai este disponibila” (pentru transport) nu denota profesionalism.

 

Modul atent in care expeditorul a formulat comenzile si modul neatent in care transportatorul le-a confirmat fac ca incidentul de transport sa nu poata fi acceptat la publicare.

 

Nu intervin in politica de business nici a expeditorului, nici a transportatorului, nu am dat nume de companii, am relatat o imprejurare. Semnul de intrebare este: nici in aceste conditii de criza nu se poate, domnule, lucra in solidaritate, unul cu celalalt? Daca era o urma de solidaritate, povestea aceasta nu ajungea la BursaTransport.

 

Ii doresc numai bine expeditorului salajan. Insa nu folosindu-se la maniera asta de aplicatia noastra.

 

Dan Cotenescu – Admin.BursaTransportAcest site foloseste cookie. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul in privinta folosirii cookie-urilor.

Vezi mai multe detalii.