RO E-Transport

General |  12-Jul-2022

De la 1 iulie 2022 se aplica in Romania sistemul E-Transport, un sistem de urmarire a transporturilor de marfuri considerate ca avand un risc fiscal ridicat, dar aplicarea amenzilor a fost prorogata, pana la data de 30 septembrie prin OUG 106.

 

Acest sistem este gestionat de ANAF si functioneaza prin intermediul SPV.

Toate transporturile de marfuri aflate in lista de produse cu risc fiscal ridicat trebuie inregistrate in sistemul E-Transport inainte de incarcare, iar codul unic de urmarire va trebui sa fie inscris pe documentele de transport.

 

Categoriile de vehicule rutiere care fac obiectul monitorizarii in sistemul RO e-Transport sunt cele care au o masa maxima autorizata de minim 3,5 tone, incarcate cu bunuri cu risc fiscal ridicat cu o masa bruta totala mai mare de 500 kg sau o valoare totala mai mare de 10.000 de lei, aferente cel putin unei relatii comerciale care face obiectul transportului.

 

 

Lista produselor riscante contine: legume, fructe, bauturi, imbracaminte, incaltaminte, dar si alte categorii de bunuri. Lista completa a bunurilor, precum si documentele care reglementeaza acest sistem pot fi consultate pe site-ul dedicat: https://mfinante.gov.ro/ro/web/etransport/prezentare

RO E-Transport
Formular asistenta