SCRISOAREA DE GARANTIE BANCARA NU MAI ESTE OBLIGATORIE

General |  27-Jun-2011

CASELE DE EXPEDITII POT RASUFLA USURATE - ICCJ A ANULAT PREVEDERILE REFERITOARE LA PREZENTAREA SCRISORII DE GARANTIE BANCARA PENTRU MENTINEREA LICENTEI, CUPRINSE IN ORDINUL MTI NR. 1172/2009

 

La intitiativa unor Case de Expeditii din Romania reprezentate cu succes de Casa de Avocatura IACOB-ANCA&ASOCIATII, Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat prin Decizie irevocabila dispozitiile din Ordinul MTI nr. 1172/2009 privind obligativitatea prezentarii documentelor referitoare la detinerea unui capital propriu în valoare de minimum 50.000 euro pentru acoperirea eventualelor daune provocate clienÅ£ilor – bilant contabil si/sau scrisoare de garantie bancara.

 

Demersul pentru anularea masurilor mentionate anterior a vizat ilegalitatea acestora, ilegalitate demonstrata in fata instantei de judecata care le-a si anulat.

 

Initiativa anularii partiale a Ordinului ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 1172/2009 a inceput in decembrie 2009, apartinand unui numar de 19 Case de expeditii la Curtea de Apel Bucuresti si unui numar de 9 Case la Inalta Curte de Casatie si Justitie: ANSI TRANS & TRADE; DACODA; GIBROM EXPRES DISTRIBUITE - IBERIA LOGISTIK EXPRES; PANEUROPA LOGISTICS; PC INVESTMENTS; ROHRER INTERSPED; TRACO LOGISTIK si TRAMEX TRANSPORT SI LOGISTICA IMPEX.

 

Echipa IACOB-ANCA&ASOCIATII care a reprezentat interesele Caselor de Exepeditii initiatoare atat la la instanta de fond – Curtea de Apel Bucuresti, cat si la instanta de recurs - Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost formata din avocatii: George Iacob-Anca si Nicoleta Iacob-Anca.

 

 

Pentru BursaTransport.com

IACOB-ANCA&ASOCIATII

SCRISOAREA DE GARANTIE BANCARA NU MAI ESTE OBLIGATORIE
Formular asistenta