Situatiile financiare anuale se vor depune la unitatile Ministerului Finantelor Publice

General |  23-Dec-2010

Incepand cu data de 1 ianuarie 2011 contribuabilii prin organele lor de conducere abilitate au obligatia de a depune situatiile financiare anuale numai la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, potrivit noilor modificari aduse Legii societatilor comerciale prin Ordonanata de urgenta a Guvernului nr. 90/2010, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 674 din  4 octombrie 2010.

 

Reamintim ca pana la aceste prevederile legale situatiile anuale se depuneau direct la registrul comertului.

Potrivit O.U.G. nr. 90/2010 publicitatea documentelor financiare va fi realizata prin intermediul Ministerului Finanțelor Publice care va transmite, electronic, la  Oficiul National al Registrului Comertului copii ale situatiilor financiare anuale si ale documentelor anexa la acestea.

 

Actul normativ reglementeaza insa si obligativitatea confirmarii depunerii situatiilor financiare anuale care este in sarcina contribuabililor si se realizeaza prin publicarea unui anunt de confirmare, in functie de cifra de afaceri, in Monitorul Oficial sau pe pagina de internet a Oficiului National al Registrului Comertului.

 

Totodata mentionam faptul ca prin aceeasi ordonanta de urgenta au fost aduse modificari si completari Legii societatilor comerciale in materie de divizare si fuziune.

 

 

pentru BursaTransport.com

avocat Nicoleta IACOB-ANCA

Iacob-Anca & Asociatii - Societate Civila de Avocati

Situatiile financiare anuale se vor depune la unitatile Ministerului Finantelor Publice
Formular asistenta