Studiu de caz

General |  16-Oct-2009

Incident de transport rezolvat pe cale juridica

 

Lipsa de corectitudine nu este rentabila ! O firma are contract cu noi sa incarce marfa din Italia pentru Romania. Timp de 5 zile din care 3 lucratoare complete nu se prezinta la incarcare invocand diverse scuze pentru intarziere, ba chiar mintind ca masina este deja la furnizor in curte, apoi ca nu e inca dar ajunge, a treia zi iarasi ca este...iarasi minciuna...apoi injuraturi...; din cauza acestei firme am pierdut bani, nervi, si aproape ne-am pierdut un client....necazuri prin care nici unul din noi nu trebuie sa treaca...!

 

Ce poti face cand o firma, un om, isi bate joc de tine, de munca ta,de clientii tai si-n loc de explicatii primesti minciuni si-n loc de scuze ...injuraturi? Te cobori la nivelul lui si injuri si tu sau il actionezi in judecata? Chiar daca rotile justitiei se invart cam lent e singura cale civilizata care-ti ramane.

 

Temeiul legal este simplu: existenta unui contract asumat de ambele parti care prevedea cand trebuie incarcat, cand trebuie descarcat, in ce conditii, cati bani si cand trebuie platiti pentru transport, precum si prevederi in cazul in care acest contract nu este respectat. Trebuie mentionat ca nu l-am actionat in instanta decat pentru ca nu s-a prezentat la incarcare dar aceasta firma a incalcat si alte prevederi din contract punind astfel in pericol siguranta informationala si a marfurilor clientului meu caz in care penalizarile pot fi mult mai mari si sunt stabilite conform contractului de societatea noastra dar nu acesta este scopul nostru si nu dorim ca sa zic asa moartea pacatosului ci indreptarea lui, iar in acest sens inca astept, poate naiv, niste scuze.

 

Am castigat la prima instanta si deasemenea in urma recursului lor si la urmatoarea instanta. Am obtinut o sentinta irevocabila care prin executor judecatoresc a fost adusa la indeplinire.

 

Acest proces l-am avut cu sc Auto Total Trans Srl, Zalau; pentru ei, lipsa de corectitudine nu a fost rentabila!

 

Stimati colegi, cred ca depinde de fiecare dintre noi sa avem un mediu curat in transporturi, pur si simplu trebuie sa stim ce putem face si sa facem ce ne-am angajat, indiferent ca e vorba de servicii sau de plati, iar cine nu intelege asta trebuie corectat.

 

 

Cu respect,

 

Ec.Gabriel Dalalau-administrator sc Gamma Logistic srl

Studiu de caz
Formular asistenta