Tarifele RCA pentru persoane fizice ar trebui să scadă la aproximativ 400 lei/an pentru un autovehicul

General |  21-Sep-2016

Patronatele din transporturile rutiere - UNTRR, APTE 2002, FORT și APULUM consideră că inclusiv tarifele RCA pentru persoanele fizice ar trebui să scadă în perioada următoare, datele analizate din Raportul Milliman indicând un preț RCA de aproximativ 400 lei/an pentru un autovehicul, contrar celor menționate de asigurători și ASF că tarifele pentru această clasă ar urma să crească. 


Patronatele din transporturile rutiere atunci când au avansat cifra de 4.907 lei RCA pe 12 luni pentru segmentul de vehicule comerciale de peste 16 tone au ținut cont de datele și metodologia de calcul făcută public recent de către ASF. Solicităm ASF și companiilor de asigurări să publice datele istorice pentru a vedea cum a funcționat piața RCA în România în ultimii 24 de ani, deoarece brusc, de la începutului lui 2015 (coincidență sau nu, conducerea ASF a fost preluată de domnul Mișu Negrițoiu), piața RCA nu mai funcționează. Solicităm ASF și companiilor de asigurări să ne demonstreze public și transparent ce justifică costul peste cifrele noastre. 


De ce ASF și asigurătorii nu publică cifrele? Le fabrică acum sau în următoarele 30 de zile?! În România, asigurătorii desconsideră asigurații într-un raport de superioritate tolerat complice de ASF, în loc ca asigurătorii să fie parteneri cu asigurații.

 
În România asigurătorii iau câți bani vor ei de la asigurații pe care îi consideră ei potenți financiar: transportatori, tineri posesori de autovehicule, în final de la oricine, doar să facă profit de pe urma asigurărilor obligatorii care au ponderi uriașe în portofoliul lor. Aceștia au o atitudine de sfidare la adresa clienților și nici nu e de mirare că aceștia aleg variantele facultative din afara României.

 
Atitudinea ASF a atrofiat competitivitatea firmelor de asigurări din România care operează RCA, firme care nu pot trăi fără aceste asigurări obligatorii, nemaifiind competitive în zona produselor facultative. 


Patronatele din transporturile rutiere - UNTRR, APTE 2002, FORT și APULUM solicită PARLAMENTULUI ROMÂNIEI SĂ FACĂ PUBLICE PRIN ASF DATELE ISTORICE ȘI CELE ACTUALE PENTRU PIAȚA RCA, deoarece până în prezent nu au fost publicate din partea asigurătorilor decât comentarii fără însă niciun argument bazat pe cifre și date.

Tarifele RCA pentru persoane fizice ar trebui să scadă la aproximativ 400 lei/an pentru un autovehicul
Formular asistenta