Taxa autostrada Germania - Toll Collect

General |  25-Jan-2005

UNTRR ne-a transmis un comunicat referitor la noile conditii generale de vanzare ale Toll Collect. Acest comunicat este publicat integral mai jos.

"Toll Collect a expediat prin posta transportatorilor, in perioada 28-30 decembrie 2004, o scrisoare recomandata prin care anunta intrarea in vigoare a unor noi Conditii generale de vanzare incepand de la 1 ianuarie 2005.

Transportatorilor li se acorda 6 saptamani pentru a refuza aceste noi Conditii.

Acestea insa sunt cu mult mai defavorabile pentru transportatori decat Conditiile din 7 mai 2003. BGL (n.t. asociatia transportatorilor de marfa din Germania) s-a adresat in scris Oficiului federal de supraveghere privind concurenta, pentru a solicita confirmarea legalitatii acestor noi Conditii.

Cu ocazia unei intalniri neoficiale, care a avut loc pe 14 ianuarie 2005, cu Toll Collect, Comisia Europeana, Ministerul Federal German al Transporturilor, Constructiilor si Locuintei, si BAG (Oficiul federal pentru transportul marfurilor), IRU a insistat ca noile Conditii generale de vanzare sa nu fie aplicate inainte ca Oficiul federal de supraveghere privind concurenta sa dea un raspuns, fapt care ar putea duce la retragerea sau modificarea acestor Conditii.

La sugestia IRU Geneva, UNTRR sfatuieste membrii sai care au primit aceasta corespondenta sa nu-si exprime in scris opozitia, in acest stadiu, fata de aceste Conditii, dat fiind faptul ca Toll Collect isi rezerva dreptul sa anuleze acordurile incheiate cu transportatorii care se opun. Va sfatuim deci sa asteptati mai degraba o comunicare ulterioara, la inceputul lunii februarie, care va tine seama de noile evolutii eventuale."

Sursa: UNTRR

Taxa autostrada Germania - Toll Collect
Formular asistenta