Verificare online a licentelor ARR

Siguranta |  28-Nov-2013

In modulul VERIFICARE FIRME gasiti comanda VERIFICARE LICENTE ARR. Pe baza codului fiscal puteti verifica licenta dorita a partenerului (de transport sau de activitati conexe – expeditie) precum si existenta copiei conforme pentru un numar de vehicul (camion sau cap tractor peste 3,5to).

 

Verificarea licentelor se poate face si din fisa companiei, in cazurile in care licentele sau camioanele au fost mentionate de catre companie in pagina PROFIL COMPANIE.

 

Serviciul a fost realizat de catre ARR printr-un protocol incheiat cu BursaTransport. Informatiile se obtin printr-un webservice instalat in platforma ARR.

 

Acest serviciu reduce practic la zero posibilitatea de a se fura marfa cu numere de inmatriculare false. De la inceputul anului 2013, ne-au fost raportate 8 astfel de situatii la un numar de 2,4 milioane marfuri publicate.

 

De asemenea, serviciul ajuta transportatorii sa evite dificultatile la incasarea facturii, lucrand pentru firme de expeditie care nu au licente de intermediere.

 

Iata recomandarile noastre (ATENTIE: firmele de transport cu autoutilitare sub 3,5 tone nu au licente de transport si copii conforme pentru vehicule):

 

Pentru expeditori, inainte sa lansati comanda:

 

-       Cereti sa vi se precizeze daca masina cu care vi se confirma comanda este proprie sau inchiriata, iar daca e masina proprie

-       Verificati valabilitatea licentei de transport a subcontractantului

-       Verificati valabilitatea copiei conforme pentru numarul de inmatriculare cu care vi s-a confirmat comanda

 

Daca masina nu apartine firmei care va confirma transportul inseamna ca subcontractantul dumneavoastra face o operatie de intermediere si noi nu comentam ci dumneavoastra decideti.

 

Pentru transportatori, inainte sa confirmati comanda:

 

-       Verificati valabilitatea licentei de intermediere a celui ce v-a lansat comanda

 

Acestea de mai sus sunt simple recomandari. Noi nu intentionam sa intervenim in aspectele contractuale ale activitatii dumneavoastra, este normal ca decizia sa va apartina cu cine lucrati sau pentru cine lucrati.

 

Dar este datoria noastra sa semnalam aspectele de mai sus care daca sunt luate in consideratie reduc riscurile la care va expuneti in activitatea zilnica.

 

Administratia BursaTransport.

Verificare online a licentelor ARR
Formular asistenta