BursaTransport

Statistici BursaTransport

46.783 marfuri disponibile
2.567 camioane disponibile
59.086 marfuri in ultimele 24h
1.279 camioane in ultimele 24h
143 utilizatori online
21.759 utilizatori activi
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Pagina pentru imprimare

15-11-2004

Verificarea Certificatului de conformitate a (semi)remorcii la intrarea in Ungaria

Urmare sesizarilor formulate de firmele de transport membre ale UNTRR, prin care acestia ne-au informat ca in punctul de trecere a frontierei Bors-Artand acestora li se solicita prezentarea in original a certificatului emis de producatorul semiremorcilor,

Va informam ca incepand din data de 5 noiembrie 2004 organele vamale maghiare au intensificat controlul documentelor tuturor vehiculelor inmatriculate in Romania - ansambluri rutiere tractor + (semi)remorca, solicitand pentru (semi)remorca existenta la bord a originalului (hartie galbena A4) "Certificatului de conformitate al unei remorci cu normele tehnice pentru autovehicul sigur (mai verde, Euro 3,...) specificate in Rezolutia CEMT/CM (2001)9FINAL", eliberat de producatorul (semi)remorcii - vezi modelul prezentat aici.

Mentionam ca aceasta cerinta se aplica atat vehiculelor romanesti care circula prin Ungaria cu autorizatie CEMT, cat si celor care circula cu autorizatii de Ungaria din contingentul bilateral, chiar daca acestea poseda la bord documentul emis in acest sens de RAR.

Aceasta solicitare a partii maghiare este stipulata in Protocolul incheiat cu ocazia Comisiei Mixte de la Budapesta din 9-10 mai 2002 si reconfirmata prin Protocolul incheiat cu ocazia Comisiei Mixte care a vut loc in perioada 4-5 mai 2004.

Fata de situatia creata si avand in vedere amenzile foarte mari aplicate de partea maghiara, UNTRR a facut interventii la MTCT, RAR si la asociatia transportatorilor din Ungaria ATRH, in vederea clarificarii situatiei, obtinerii acceptului ca pana la corectarea situatiei - intr-un termen rezonabil (pana la 1.1.2005) controlul sa vizeze numai documentul emis de RAR.

Va vom tine la curent cu evolutia situatiei.

Sursa: UNTRRAcest site foloseste cookie. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul in privinta folosirii cookie-urilor.

Vezi mai multe detalii.