Despre BursaTransport

Fondata in 2001, avand astazi mai mult de 16.000 de clienti si mai mult de 5 milioane de marfuri postate anual, dupa ce a devenit lider de piata in Romania, BursaTransport se extinde continuu in Europa Centrala si de Sud-Est. Obiectivul nostru este sa oferim expeditorilor si transportatorilor cea mai buna experienta de utilizare a unei burse de transport construita de oameni cu experienta solida in industria transporturilor, sa ii ajutam sa isi dezvolte business-ul de transport intr-un mediu sigur.

Ce este BursaTransport?

Este un program informatic ce ruleaza pe internet. Programul este destinat operatorilor de transport rutier de marfa (transportatori si expeditori de marfa) si comerciantilor care au nevoie de servicii de transport si aleg sa nu foloseasca serviciile expeditorilor de marfa.

BursaTransport este o platforma de comunicare intre cei ce au marfa de transportat si cei ce au camioane disponibile pentru a transporta marfuri. Aceste tipuri de platforme sunt cunoscute si sub numele de burse de transport; ele au devenit necesare din cauza numarului extrem de mare de operatori care au interese in aceeasi piata de servicii, si a dificultatilor de comunicare ce rezulta din numarul mare de operatori.

BursaTransport este numele platformei in Romania, in timp ce in strainatate platforma este numita 123cargo. Dualitatea celor 2 branduri este menita sa usureze utilizatorilor asocierea numelui cu destinatia platformei, atat in limba romana cat si in celelalte 14 limbi europene disponibile.


Ce diferentiaza BursaTransport de celelalte burse?

22 000 utilizatori activi

Cel mai mare numar de utilizatori rezidenti in Romania.

Lichiditate

Cea mai mare lichiditate (cereri de transport) interna si internationala legata de Romania.

Comunitate

Preocuparea pentru constituirea unei comunitati internationale sud est europene a transportatorilor rutieri de marfa.

Siguranta

Preocuparea pentru transformarea aplicatiei intr-un ring cat mai sigur de tranzactionare a contractelor de transport.Istoric

BursaTransport a fost proiectata si publicata ca o solutie de comunicare pe Internet intre companiile de expeditie in anul 2000 de catre DACODA SRL, la randul sau, o companie romaneasca de expeditie. Strategia aleasa a solutiei informatice era comunicarea operatorilor de transport cu DACODA in rol de hub – asa cum functioneaza inca astazi platforme ale citorva mari companii de expeditie rutiera

Neobtinand rezultatul de audienta scontat, in Aprilie 2001 a fost publicata varianta reproiectata care in linii mari functioneaza si in prezent. In aceasta varianta, Dacoda a renuntat la rolul centralizator al informatiilor si a proiectat platforma ca o “open market”

Pana in Ianuarie 2004, BursaTransport a oferit utilizatorilor acces gratuit, iar din acel moment, accesul a devenit contracost, deschizand calea pentru profesionalizarea serviciilor oferite.

In Ianuarie 2007 BursaTransport a fost preluata de catre DACODASOFT SRL care are ca obiect principal de activitate doar administrarea si dezvoltarea aplicatiei, rupandu-se de transport si expditia rutiera.