Despre bursele electronice de transport

Ce este o bursa electronica de transport?

O bursa electronica de transport este un program informatic care functioneaza pe Internet. Aplicatia principala a acestor programe este transportul rutier de marfa deoarece spre diferenta de transportul feroviar, fluvial, maritim, aerian si de persoane, piata transportului rutier de marfa este cea mai atomizata, cu cel mai mare numar de operatori, dastorita accesului facil al intreprinzatorilor la aceasta piata.

De ce se numeste “bursa” un astfel de program prin care de fapt nu se tranzactioneaza actiuni si nu are indici bursieri?

Faptul ca aplicatiile de tip burse de transport se numesc „burse”, Intr-adevar este o situatie nepotrivita, dar asa s-a creat obisnuinta de a numi astfel aceste programe. Exista totusi posibilitatea ca o cerere sau o oferta sa ajunga sa fie licitate, in conditiile unei piete sarace in cereri, respectiv in oferte.

In ce consta programul bursa electronica de transport?

Intr-o bursa de transport cei care au marfa de transportat si cauta solutie de transport publica descrierea marfii si ruta. Aceasta este o cerere de transport. Cererile de transport sint examinate de transportatorii care folosesc bursa. Transportatorii interesati contacteaza proprietarul anuntului si formuleaza oferta de transport. Pe anumite burse, cum este si BursaTransport, se pot publica nu numai marfuri de transportat ci si camioane disponibile pentru transport. Aceste anunturi sunt folosite de cei ce au marfa de transportat. In acceptiunea BursaTransport, o bursa este “locul unde se intalnesc cererea de transport cu oferta de transport”.

Ce diferente sunt intre diversele burse electronice de transport?

Toate bursele de transport au acelasi scop: sa faciliteze intalnirea cererii cu oferta. Principala diferenta intre bursele de transport este zona geografica pe care exceleaza din punct de vedere al marfurilor de transportat: sint burse locale, specifice unei anumite tari, sint burse regionale si burse internationale.

O a doua diferenta este lichiditatea oferita de bursa respectiva. Prin lichiditate se defineste numarul total de cereri de transport – marfuri de transportat.

In plus sunt de mentionat: daca accesul la bursa se face gratuit sau contra cost, limbile in care se poate accesa bursa respectiva, facilitatea de utilizare, etc.

Ce diferentiaza BursaTransport de celelalte burse?

Diferenta dintre BursaTransport si alte burse consta in primul rand prin cel mai mare numar de utilizatori rezidenti in Romania. In continuare, prin cea mai mare lichiditate (cereri de transport) interna si internationala legata de Romania. In al treilea rand, prin preocuparea pentru constituirea unei comunitati a transportatorilor rutieri de marfa, Administratia BursaTransport fiind in permanent dialog pe forum cu membrii sai. Si nu in ultimul rand, prin preocuparea pentru transformarea Bursei intr-un ring cat mai sigur de tranzactionare a contractelor de transport.

Care e istoricul BursaTransport?

Istoricul pe scurt al BurseiTransport: a fost proiectata si publicata ca o solutie de comunicare pe Internet intre companiile de expeditie. In Aprilie 2001 a fost publicata varianta care in linii mari functioneaza si in prezent. Pina in Ianuarie 2004, BursaTransport a oferit acces gratuit, iar din acel moment accesul a fost conditionat de achizitia de abonamente platite.

Cauta in intrebari

Nu ati gasit raspunsul cautat?

Formulati propria dvs. intrebare:

Formular ajutor

Aveti nevoie de ajutor?

Contactati echipa BursaTransport:

  +40-312.292.008
  office@bursatransport.com

Formular asistenta