123cargo - Dare de seama 2019

Informari |  27-Feb-2020

123cargo / BursaTransport, face parte din grupul Alpega, grup de companii de software ce livrează servicii pentru operatorii de transport și logistică. Alături de 123cargo din grupul Alpega fac parte: Teleroute: este cea mai veche bursă europeană în funcțiune, prezență notorie în partea de vest a Europei. Wtransnet: leader de piață în peninsula Iberică, a devenit parte a grupului Alpega în August 2018. În afara celor 3 burse, fiecare din ele leader de piață pe o anumită zonă geografică europeană, mai avem Transwide: o soluție completă pentru shipperi, ce acoperă toate modurile de transport, cu implementări în Europa, Statele Unite și Brazilia. Inet: un TMS (transport management software) multimodal cu implementări personalizate.TenderEasy: soft pentru licitații de servicii de transport.

 

 

 

De ce 123cargo?

 

Pentru că BursaTransport nu poate deveni un brand regional din cauza lipsei de semnificație în alte limbi. Ambiția noastră este să facem posibilă operarea în comun a operatorilor de transport români, bulgari, greci, maghiari, polonezi așa cum lucrează francezi, belgieni, olandezi, germani și spanioli.

 

--------------

 

În continuare vă prezentăm tradiționala dare de seama asupra lucrurilor întâmplate în 2019.

 

123cargo, cea mai importantă bursă de transport de mărfuri din România, închide anul 2019 cu un număr de 7,33 milioane de mărfuri publicate.

 

Vorbim de o creștere de 2% a mărfurilor publicate în anul 2019 față de 2018 și de păstrarea trendului ascendent al Bursei în ultimii ani.

 

 

Cea mai bună lună din 2019 pentru 123cargo a fost luna iulie, Bursa înregistrând un total de 793.525 mărfuri publicate, în creștere cu 6% față de luna  iulie a anului trecut.

 

Numărul mediu de consultanți ai anunțurilor de marfă de transportat în 2019 a fost de 20.

 

În proporție de 77% mărfurile publicate au fost șterse înainte de expirare. Ținând cont de statisticile conform cărora pentru 65% din mărfurile șterse a fost găsită o soluție de transport, înseamnă că, pe platforma 123cargo, e probabil să se fi încheiat zilnic un număr mediu de peste 14.800 de tranzacții.

 

Din perspectiva tipului de transport, ponderea semnificativă continuă să fie și în anul 2019 transportul intern, urmată de cel internațional legat de România. Transportul exclusiv internațional (rute externe nelegate de România) a ajuns la 7% din total.

Referitor la traseele mărfurilor postate pe 123cargo, s-a înregistrat o creștere la mărfurile pe trasee interne, importurile au fost stabile, iar mărfurile din segmentul de rute externe, nelegate de România, dar și exporturile au înregistrat o ușoara scădere.

 

 

Cele mai populare rute de import rămân din Germania, Italia, Polonia, Franța și Ungaria, primele două fiind în creștere față de 2018, iar celelalte trei în ușoară scădere.

 

Dintre mărfurile de export, cele mai multe au fost către Germania, Franța, Italia, Ungaria și Marea Britanie. Exporturile către Franța s-au menținut la nivelul anului 2018, iar către celelalte patru țări au scăzut ușor.

 

De asemenea, în anul 2019, membrii 123cargo au avut acces la 5,6 milioane de mărfuri provenite din colaborarea cu alte burse (Teleroute și  Cargo.lt).  Prin schimbul cu Teleroute au fost afișate în 123cargo peste 3 milioane de mărfuri, cu precădere pe rute legate de Europa de Vest, cum ar fi cele dintre Franța, Germania, Italia și Benelux, dar și mărfuri de cabotaj în Franța (peste 850.000) și Germania (peste 390.000), rute populare printre transportatorii români.

 

Împreună cu mărfurile postate de membrii proprii, mărfurile provenite din colaborări au ridicat nivelul mărfurilor disponibile la aproape 13 milioane la nivelul anului 2019, iar în fiecare din lunile din intervalul martie-octombrie totalul mărfurilor a depășit 1 milion, în iulie fiind de 1,3 milioane.

 

În ceea ce privește proveniența mărfurilor publicate de membrii 123cargo, în anul 2019 cea mai mare pondere a postărilor au avut-o companiile de expediție (67%), urmate de cărăuși (22%) și de clienții de transport (7%).

 

Camioane

 

Numărul de camioane publicate a fost de 434 de mii, având o variație sezonieră mai pronunțată decât în cazul postărilor de marfă.

 

 

În general, în momentele când exista mai multă marfă pe Bursă, numărul camioanelor publicate scade, deoarece transportatorii își găsesc repede marfă și nu mai au nevoie sa își publice camioanele. Trendul s-a confirmat și în 2019.

 

21% din camioanele înregistrate pe Bursă în anul 2019 au fost publicate cu destinații alternative, ceea ce indică faptul că transportatorii apreciază și folosesc această facilitate.

 


Membri 123cargo

 

Comunitatea 123cargo s-a bucurat în 2019 de o medie de 16600 de membri, număr similar cu cel înregistrat în 2018.

 

Începând cu Septembrie 2019 activăm pe piața din Ungaria prin intermediul propriei filiale – Dacodasoft KFT. Astfel, alături de birourile de reprezentare din Bulgaria și Polonia dorim să ne consolidăm poziția pe piața externă.

 


Lista membrilor

 

Din cele (în medie lunară) 16.600 de firme prezente în 2019 în lista membrilor, nu toate au fost  receptive în a-și spori vizibilitatea și adresabilitatea prin furnizarea diverselor detalii în favoarea celorlalți membri, astfel:

 

 

Ca fenomen complementar, verificarea informațiilor celorlalți membri a fost folosită în 2019 astfel:

 

 

Dacă la celelalte căutări cifrele sunt asemănătoare cu cele din anul 2018, la verificarea licențelor s-au înregistrat creșteri semnificative.

 

Considerăm că o utilizare mai intensă a acestor instrumente de lucru poate crește atât satisfacția de utilizare a 123cargo, cât și siguranța tranzacțiilor.

 


Siguranță mai mare cu 123cargo

 

În 2019, din totalul de 20.027 declarații de întârziere la plată a facturii de transport, 18.433 dintre acestea, adică 92,04%, au fost stinse prin achitare în maxim 8 zile. Numărul de incidente declarate a crescut și datorită includerii lor  în pachetele de abonamente, cea mai mare parte fiind incidente postate gratuit.

 

123cargo a derulat de-a lungul timpului campanii de informare asupra riscurilor, dar și în ceea ce privește măsurile de siguranță pe care clienții Bursei le pot lua pentru a preveni situațiile nefavorabile.

 

Pe 123cargo, membrii bursei au în orice moment acces la lista celor care le-au consultat anunțurile, iar această verificare simplă îi ferește de o modalitate de fraudare foarte frecventă - folosirea paravanului unei alte companii.

 

O altă măsură importantă pe care 123cargo o aplică pentru diminuarea numărului incidentele de plată și de transport este reprezentată de scăderea scorului de comportare contractuala a autorilor incidentelor, suspendarea drepturilor de publicare de mărfuri până la momentul stingerii incidentelor existente și, atunci când se impune, chiar retragerea definitivă a calității de membru. Această degradare a scorului are efecte pe termen lung asupra autorilor incidentelor, reprezentând un semnal de alarmă pentru potențialii lui colaboratori.

 

Totodată, datorită măsurilor de siguranță implementate, în 2019 nu s-a înregistrat nici un caz de furt de marfă raportate din totalul de 7,32 milioane de mărfuri postate.

 

De asemenea, în 2019:

  • 80 de firme au primit interdicție de a mai posta mărfuri până la rezolvarea întârzierilor de plată
  • 23 de firme au fost excluse din platformă pentru risc mare la adresa celorlalți utilizatori
  • am trimis 12 răspunsuri la cererile de informații primite din partea Poliției sau a Parchetului
  • 255 de solicitări de acces au fost refuzate

În concluzie, putem spune că în anul 2019, 123Cargo/ BursaTransport a raportat un procent de 92,04% plăți de transport soluționate prin intermediul aplicației și o rată de succes de 100% în ceea ce privește siguranța mărfurilor.

 

Utilizarea cu simț de răspundere din partea clienților a aplicației 123cargo, împreună cu preocuparea continuă pentru siguranța tranzacțiilor efectuate, permit ca riscul de a fi înregistrate fraude să fie ținut sub control.

 


Noutăți în 2019

 

Preocuparea principală în 2019 a constituit-o redesenarea site-ului 123cargo / BursaTransport astfel încât în acest moment putem discuta de două mari avantaje:

 

  • versiune responsive care permite utilizarea pe orice dispozitiv fără a fi necesară descărcarea unei aplicații pe dispozitivele mobile
  • interfața unică atât pentru utilizatorul din România cât și pentru cei din străinătate.

 

 

Vom continua și în 2020 să aducem îmbunătățiri platformei și să preluăm în 123cargo sugestiile membrilor.

----

Vă rugăm nu închideți această pagină înainte să dați click aici pentru a revedea tab-urile noastre privind siguranța și măsurile pe care este de dorit să le adoptați în activitatea curentă.

 

 

Administratia 123cargo

123cargo - Dare de seama 2019
Formular asistenta