Asa DA, Romania!

General |  05-Aug-2011

In 14 Iulie 2011, domnul Edi Popescu din Timisoara, pe lista de discutii, posta urmatoarea relatare:

 

“Aproape de blocul unde stau este un sens giratoriu. Cum iesi din sensul giratoriu, pe dreapta este o statie de autobuz cu doua chioscuri de ziare iar pe stanga o statie de tramvai. In dimineata asta, am oprit sa imi cumpar un ziar. L-am cumparat, m-am suit in masina si am dat sa plec. Imediat ce ma suisem in masina am vazut ca opreste brusc in fata mea o masina de 12-15 tone sa zic (ceva transportor de animale) am retinut doar numarul pentru ca faza ce a urmat m-a uimit foarte tare. Soferul masinii cu nr.AB 74 CCC a coborat descult si mi-a strigat: Sefu' stai! Apoi a fugit descult la cativa metri in spatele masinii si mi-a adus portofelul (cu CI, permis, talon, carduri, bani prea putini si neimportanti in cazul de fata) care imi cazuse fara sa stiu, mi s-a rupt buzunarul. Mi l-a dat, apoi a fugit repede in masina si a plecat. Am apucat de i-am multumit dar as vrea sa ii mai multumesc inca o data. Gestul m-a impresionat cu atat mai mult cu cat erau oameni in statia de autobuz, erau oameni in statia de tramvai, erau vanzatorele de la chioscurile de ziare. Dar nimeni nu a spus nimic. A trebuit sa apara un OM care sa intinda o mana de ajutor. Daca firma care detine masina are cont pe bursa i-as ruga sa imi dea numele si nr. de telefon al soferului.”

 

Noi am considerat ca acel sofer a avut o atitudine civica remarcabila si laudabila. Si, gratie precizarii domnului Gabriel Variu, am luat legatura cu soferul masinii AB 74 CCC si am mers la dansul acasa sa il intalnesc si sa il felicit pentru gest.

Cristian Costea

Cristian Costea

Si l-am cunoscut astfel pe domnul Cristian Costea, proprietar, si singur angajat al firmei Costea Cris Trans Srl din localitatea Ighiel, jud.Alba, la poalele muntilor Apuseni. A inceput activitatea de transport curand dupa terminarea studiilor. A ajuns sa faca transport de animale vii printr-o intamplare dar de ani de zile face acest lucru. A avut prima autorizatie de transport animale pe judet de la Directia Sanitar Veterinara. De la dansul am aflat detalii interesante legate de specificul acestor transporturi.

 

A fost o placere sa il cunosc la dansul acasa pe acest cetatean al tarii mele, si va povestesc acestea, pentru ca oamenii ca dansul nu isi fac loc din pacate pe sticla ecranelor de televizor si nici pe paginile ziarelor, ocupate in majoritate de un senzational ieftin, si considerand rezultatele bacalaureatului din acest an, si nociv. Familie asezata, copii respectuosi, gospodarie frumoasa.

 

In semn de apreciere pentru gestul sau, domnul Cristian Costea a primit un abonament gratuit pe 1 an de zile din partea BursaTransport.

 

Si in incheiere, il citez pe utilizatorul Catalin Stamate, al carui comentariu incheie topicul “AB 77 CCC” deschis de Edi Popescu:

 

“ A fi om e lucru mare, a fi domn – o intamplare”.

 

Dan Cotenescu, Adm.BursaTransport

 

PS: Asteptam din partea dvs. relatari asemanatoare ce considerati ca merita impartasite celorlalti utilizatori BursaTransport.

Asa DA, Romania!
Formular asistenta