Cărți despre transport și logistică

General |  26-Jun-2019

Cu bunăvoința conducerii BursaTransport scriu acest articol pentru a aduce în atenție lucrările mele izvorâte din expertiza mea în domeniul logisticii și transporturilor de marfă. 

 

Până în prezent am publicat 2 cărți de referință în limba engleză și consider că transportatorii și firmele de logistică au nevoie de aceste lucrări de specialitate unicat, concepute și editate de mine ca practician, consultant, expert în logistică și transporturi. Utilizarea acestor lucrări va ajuta la eficientizarea expedițiilor și mărirea veniturilor companiilor de transport și implicit ale șoferilor. În cazul unei colaborări defectuoase  dintre transportatori și firmele de logistică, cei dintâi se vor uni și își vor crea propriile lanțuri logistice formând grupuri de interese în jurul clienților finali și în detrimentul parteneriatelor ineficiente cu furnizorii și producătorii de marfuri. 

 

Cele 2 lucrări menționate mai sus sunt:

 

1. "Transport and Logistics Glossary" un glosar cu 33.000 de termeni și prescurtări atât din domeniul  transporturilor (rutier, feroviar, maritim, aerian) cât și din domenii conexe, logistică, depozitare, manipulare, etc. Aici găsiți termeni cu înțeles contrariu sau termeni ce au definirea semantică cu dublu înțeles.

 

 

2. "Container Manufacturers" un compendiu care cuprinde 702 companii din domeniul transportului maritim, companii producătoare de containere, linii maritime, companii care închiriază containere, etc.  

 

 

O altă lucrare de referință este Cursul „ABC-ul creatorului de firma”, un curs European, cu drepturi de autor tipărită în 450 pagini și actualizată periodic. În plus această lucrare are un DVD anexat unde găsiți contracte tip, planuri de afaceri, studii de fezabilitate și alte documente tip necesare unei afaceri. Cursul  se axează mai mult pe exemple, studii de caz, modele, etc, care să ajute persoanele din grupul țintă să se implice total şi să caute să-si aduca alături o echipă devotată şi performantă, astfel încât să realizeze un echilibru între viaţa de familie şi afacerea pusă în practică.

 

 

În perioada următoare voi finaliza editarea și publicarea altor două cărți, una despre istoria logisticii și transporturilor de marfă și a doua despre viziunea logisticii și transporturilor în 2050.


Toate lucrările le puteți achiziționa de pe Amazon sau direct de la mine, ca autor, cu un discount de 25% per carte sau de până la 50% pentru achiziționarea între 10 și 100 de carți prin asociații partenere.

 

În încheiere va doresc drum bun, succes în afaceri și aștept solicitari și comentarii pe email propact2011@gmail.com.

 

Mulțumesc încă odată administrației BursaTransport pentru găzduirea acestui articol.

 

Maier Sorin

Cărți despre transport și logistică
Formular asistenta