Cereri aprobate de Ministerul Transporturilor

General |  21-Jan-2010

COMUNICAT DE PRESA

 

Reprezentantii Federatiei Operatorilor Romani de Transport, ai Asociatiei Patronale a Transporturilor Europa 2002 Arad si ai Asociatiei Transportatorilor Romani in Constructii au terminat in urma cu o ora intalnirea cu Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu si reprezentantii autoritatilor din minister.

 

In urma acestei intalniri, finalizata cu semnarea unui protocol intre cele 2 parti, reprezentantii transportatorilor anuleaza mitingul programat pentru data de 22 ianuarie in Piata Victoriei.

 

Angajamentul semnat de minister va schimba radical in bine transportul comercial efectuat de companiile romanesti.

 

Una din modificarile esentiale aduse legislatiei actuale este aceea ca, de la aparitia modificarii OG 43 in forma discutata la intalnirea de astazi, toate drumurile nationale europene ce fac parte din reteaua TEN secundara vor putea fi tranzitate cu o greutate totala maxima autorizata de 40 tone, respectiv o greutate pe axa de 11,5 tone.

 

Alte 2 puncte deosebit de importante sunt introducerea rovignetei cu valabilitate de 3 luni si eliminarea autorizatiilor speciale de transport, cu exceptia bunurilor indivizibile.

 

Si transportatorii de persoane au primit un mesaj important si anume acela ca, in perioada imediat urmatoare, vor fi facute plati aferente deconturilor pentru transportul persoanelor defavorizate, iar Ministerul Transporturilor va incerca, prin dialog cu Ministerul Finantelor, sa introduca posibilitatea de compensare a datoriilor pe care, la randul lor, operatorii de transport le inregistreaza fata de Bugetul de Stat, cu sumele pe care le au de incasat.

 

Fata de masurile de impnere a unor taxe de tranzitare a oraselor sau unor taxe de utilizare a drumurilor judetene, pozitia Ministerului Transporturilor a fost vehementa, drept pentru care transportatorii vor primi sprijin si sustinere pentru eliminarea lor.

 

O parte din revendicari, ce tin de aspecte operationale, s-a convenit a fi rezolvata in forma propusa de patronate, odata cu aparitia noii legi a transporturilor.

 

 

Cu stima,

 

 

APTE 2002 -Presedinte,

Adrian Pop

 

 

 

FORT – Presedinte,

Augustin Hagiu

 

 

 

ATRC – Presedinte,

Ilie Raduta

 

 

 

 

 

Cereri aprobate de Ministerul Transporturilor
Formular asistenta