Comentarii pe noile reglementari 1007/2010

General |  07-Feb-2011

Sunt coordonator transporturi si totodata consilier de siguranta la o firma de transport.  Citind Ordinul 1007/2010 – cu modificarile aduse,  atentia mi-a fost atrasa de cateva noutati:

 

-       persoana desemnata sa conduca activitatea de transport precum si activitatea de intermediere trebuie sa detina un certificat de competenta eliberat de ARR

trebuie transmis la ARR o lista cu soferii angajati cu contract de munca

-       casele de expeditie trebuie sa aiba un consilier de siguranta pentru a intermedia transportul marfurilor periculoase

-       casele de expeditie trebuie sa intocmeasca un registru cu toate transporturile intermediate

-       casele de expeditie trebuie sa lucreze doar cu operatori licentiati (banuiesc ca trebuie solicitata licenta celui care preia comanda de transport).

 

  De aceea m-am hotarat sa aflu mai multe despre :

 

1.     certificatul de competenta pentru activitatea caselor de expeditii

2.     ce este cu consilierul de siguranta la casele de expeditii

3.     cum este cu lista soferilor - unde se trimite

4.     cum e cu scrisoarea de garantie pentru casele de expeditii.

 

M-am interesat la agentia ARR Bucuresti si am aflat:

 

1.     Daca esti coordonator transport (persoana desemnata) si /sau consilier de siguranta la o firma de transport, care detine licenta si pentru casa de expeditie, poti fi si la casa de expeditie (printr-o simpla decizie de numire in functie - care se depune si la ARR), avand aceleasi certificate de competenta si nu se creeza concurenta.

 

Model de decizie :

 

 

 

DECIZIA NR………../……………………….

D-na/D-l …………….., reprezentant legal al …………………. cu sediul in ………………..,inregistrata la Registrul Comertului sub nr…………, cod fiscal ……………………,in calitate de angajator;

D E C I D E :

Art. 1 Incepand cu data de ………….. , Dl. ………………. se numeste in functia de ……………… in cadrul ……………………
Art.2. Atributiile legate de aceasta functie sunt cele prevazute in Fisa Postului.
Art. 3 Prezenta decizie se comunica salariatului si va fi dusa la indeplinire prin intermediul Departamentului Resurse Umane .
Art. 4 Cu drept de contestatie ,in termen de 30 de zile de la comunicare , la Tribunal.

DIRECTOR:

 

 

Daca societatea are doar licenta de intermediere (este casa de expeditie), atunci se va numi sau angaja o persoana abilitata care trebuie sa detina aceste certificate de pregatire profesionala sau sa urmeze cursurile de pregatire si perfectionare pentru persoane desemnate să conducă permanent şi efectiv activitatea de transport rutier, precum si cursul de pregătire şi perfecţionare pentru consilierii de siguranţă pentru transportul rutier al mărfurilor periculoase.

 

2.     Lista soferilor cu datele personale -“ sa transmita Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R., prin completarea unui formular, in formatul electronic disponibil pe site-ul acesteia, modificarile privind situatia conducatorilor auto angajati, in termen de cel mult 15 zile de la aparitia modificarii; cu precizarea ca fisele profesionale pot sa nu contina informatii din interiorul acestui termen;”.(inca nu a aparut acest formular pe site-ul ARR-ului)

 

3.     Conform ARR Bucuresti a ramas in picioare scrisoarea de garantie bancara pentru casele de expeditie noi infintate si pentru cele care au activitate .Scrisoarea de garantie bancara se va emite de catre UNICREDIT TIRIAC BANK sau BCR, si acopera o suma de 50.000 EUR. Daca societatea mai are si capital propriu se face un calcul si se achita doar diferenta care acopera aceasta suma de 50.000 EUR.( nu am putut obtine un draft de scrisoare de garantie).

 

 

Roxana Dumitrescu

Coordonator tranporturi si consilier de siguranta

roxana.dumitrescu@bursatransport.ro

Comentarii pe noile reglementari 1007/2010
Formular asistenta