Companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza nobila

General |  22-Dec-2010

20% din impozitul pe profit al companiilor poate fi redirectionat pentru ajutorarea copiilor bolnavi de leucemie sau pentru alte cauze nobile.  Pentru a putea fi dedusa din impozitul pe profit aferent anului fiscal 2010, suma redirectionata nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar platile trebuie facute pâna la 31 decembrie.

 

Desi Codul Fiscal permite inca  din 2004, ca firmele sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului catre un ONG, fara nici o cheltuiala suplimentara, foarte putine companii uzeaza de aceasta facilitatate.  Suma totala care ar putea fi redirectionata de catre companiile românesti se ridica la 3-400 milioane de euro anual. "400 de milioane de euro ar putea fi tinta unei astfel de campanii. Este o suma uriasa", spune Gabriel Biris, partener al casei de avocatura Biris Goran.

 

Procedura prin care firmele pot redirectiona o parte din impozitul lor pe profit consta in semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezinta cauza pe care managerii si antreprenorii vor sa o sustina.

 

Posibilitatea ca firmele sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit este promovata pentru prima oara intr-o campanie media, realizata de Asociatia Salveaza Vieti.

 

Prin colectarea celor 20 de procente din impozitul pe profit, bani care altfel s-ar fi pierdut in bugetul de stat, Asociatia Salveaza Vieti  isi propune sa construiasca un Centru de Excelenta in tratarea leucemiei si a cancerului limfatic, in cadrul Clinicii de Oncopediatrie Louis Turcanu din Timisoara.

 

Firmele care vor sa directioneze 20% din impozitul pe profit catre aceasta cauza pot gasi detalii pe www.salveazavieti.ro

Companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza nobila
Formular asistenta