Comunicat SIAE

General |  31-Jan-2006

Publicam mai jos comunicatul SIAE referitor la alocarea autorizatiilor de Italia pentru vehiculele cu masa maxima autorizata sub 7,5 tone.


"Va informam ca incepand cu 30 ianuarie 2006 vor fi eliberate autorizatii de Italia Destinatie si Tranzit pentru vehiculele care se incadreaza in conditiile amintite (sa fie cu categoria A si AE3 si sa aiba masa maxima autorizata sub 7,5 tone).

Precizarile privind repartizarea autorizatiilor bilaterale de Italia pentru transport international de marfa pentru vehicule categoria A si AE3 cu masa maxima autorizata sub 7,5 tone au fost transmise de catre Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului si pot fi consultate in documentul atasat cu numele "adresa MTCT".

Initial se vor elibera cate o autorizatie de acest tip pe vehicul pentru primul semestru, iar ulterior, in functie de solutiile identificate de catre Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului, urmand sa se revizuiasca aceasta distribuire. Se recomanda in acest sens utilizarea cat mai eficienta a autorizatiilor solicitate. Precizam ca autorizatiile se ridica doar de la sediul I.G.C.T.I., cu stricta respectare a prezentarii CMR-ului privind incarcarea si destinatia vehicului, dar si a termenului de iesire din tara (15 zile), fiind necesare o copie dupa actul de identitate al delegatului, o delegatie cu stampila aplicata in original, doua exemplare ale formularului atasat, avand numele "proces verbal pt 7,5 t"., completate si stampila dreptunghiulara pentru personalizare, precum si CMR-ul amintit.

Nu se elibereaza astfel de autorizatii pentru tranzitul Italiei, ci doar pentru destinatie.

Deoarece autorizatiile alocate pentru aceste vehicule sunt suficiente pentru a acoperi eliberarea unei autorizatii pe vehicul pentru primul semestru transportatorii pot solicitata oricand in timpul primului semestru autorizatia necesara la care are dreptul pentru fiecare vehicul, in mod distinct.

In acest sens va fi verificata cu atentie utilizarea autorizatiilor de Italia Destinatie si Tranzit, conform celor declarate, inclusiv la operatorii cu camioane peste 7,5 tone. De asemenea, autorizatiile utilizate conform legii dar nestampilate de catre autoritatile competente din tarile respective in termenul de 45 de zile de la ridicare se pot prelungi pentru folosirea lor cat mai eficienta, conform procedurii uzuale.

Cu respect,
Eduard Carpen
Responsabil relatii transport"


Sursa: UNTRR

Comunicat SIAE
Formular asistenta