Conventia CMR (2)

General |  05-Jan-2010

- Obligatiile transportatorului in timpul deplasarii marfii -

 

 

 

In cele mai multe cazuri transportul decurge normal, contractul de transport este respectat si marfa ajunge la destinatia indicata.

 

Sunt insa si situatii in care in timpul efectuarii transportului executarea contractului in conditiile prevazute in scrisoarea de trasura este sau devine imposibila inainte de sosirea marfii la locul prevazut pentru eliberare. In aceasta situatie transportatorul este obligat sa ceara instructiuni persoanei care are dreptul sa dispuna de marfa (de regula expeditorul sau destinatarul).

 

Sunt si situatii in care executarea contractului in conditiile prevazute in scrisoarea de trasura este sau devine imposibila inainte de sosirea marfii la locul prevazut pentru eliberare, insa circumstantele permit efectuarea transportului in conditiile care difera de cele prevazute in scrisoarea de trasura si daca transportatorul nu a putut sa obtina in timp util instructiunile de la persoana care are dreptul de a dispune de marfa, el va lua masurile pe care le considera ca fiind cele mai bune in interesul persoanei care are dreptul de a dispune de marfa.

 

Transportatorul are dreptul la rambursarea cheltuielilor legate de solicitarea de instructiuni sau cele determinate de executarea instructiunilor primite, cu conditia ca aceste cheltuieli sa nu fie consecinta culpei sale.

 

 

 

pentru BursaTransport.ro

avocat George Iacob-Anca

Iacob-Anca & Asociatii - Societate Civila de Avocati

Conventia CMR (2)
Formular asistenta