Cursurile organizate de USER pentru obtinerea Diplomei FIATA in Expeditii de Marfa au fost revalidate cu succes

General |  28-Jun-2022

In tara noastra, singura organizatie care desfasoara cursuri complete de expeditii de marfuri este Uniunea Societatilor de Expeditii din Romania (USER). Fiind membra FIATA, USER este abilitata de catre aceasta federatie internationala sa organizeze cursurile sub egida sa, astfel incat, la absolvirea acestora, cursantii pot obtine Diploma FIATA in Expeditii de Marfa.


O data la patru ani, aceste cursuri trebuie revalidate de catre FIATA, prin Institutul sau de Logistica (FLI), infiintat pentru a reuni sub o singura umbrela toate activitatile si initiativele acestei federatii internationale in domeniul formarii si educatiei.


USER obtinuse ultima revalidare a programului sau de cursuri in anul 2018, asadar, in primavara acestui an a primit invitatie de la FIATA pentru un nou audit de verificare.


Procesul de revalidare al cursurilor a fost unul complex, durand doua luni, timp in care reprezentantii grupului FLI s-au asigurat ca USER respecta si implementeaza in mod corespunzator Standardele Minime elaborate de  FIATA (14 module acoperind toate modurile de transport, precum si serviciile conexe) si foloseste o metodologie de formare adecvata.


La finalul verificarii intregii documentatii, USER a participat la o intalnire online cu validatorii FIATA si cu presedintele FLI, raspunzand intrebarilor acestora, incheind astfel cu succes auditul si obtinand Certificatul de revalidare pentru inca patru ani.

 

la reuniunea HQ ce a avut loc in luna mai la Geneva, presedintele FIATA, dl. Ivan Petrov, i-a inmanat acest certificat presedintelui USER, dl. Marius Cae, felicitandu-l totodata pentru programul de cursuri care a fost foarte apreciat de catre reprezentantii grupului FLI in cadrul procesului de audit.

 

 

 

Mentionam ca prima validare a cursurilor asociatiei noastre a fost in anul 2005 si, de atunci, peste 75 de Diplome FIATA in Expeditii de Marfa au fost acordate expeditorilor romani.

 
La sfarsitul lunii iunie 2022 se incheie o serie de cursuri, la care au participat 22 de persoane, ce vor obtine aceasta diploma valoroasa, recunoscuta la nivel international.


Incepand din luna septembrie 2022, USER organizeaza o noua serie de cursuri, iar inscrierile au inceput deja si va invitam sa o faceti si dvs., avand in vedere ca locurile sunt limitate.


De asemenea, persoanele care doresc sa urmeze doar pachete de curs specializat pe moduri de transport (rutier, aerian, maritim, feroviar), obtinand Diploma de competenta USER, sunt invitate sa completeze Formularul de inscriere de pe site-ul USER.

 

Mai multe detalii puteti gasi aici.

 

Uniunea Societatilor de Expeditii din Romania (USER)

Cursurile organizate de USER pentru obtinerea Diplomei FIATA in Expeditii de Marfa au fost revalidate cu succes
Formular asistenta