Eliminarea necesitatii ITP international

General |  03-Mar-2009

Publicam mai jos comunicatul APTE 2002 referitor la eliminarea necesitatii Certificat International de inspectie tehnica si la asistenta juridica in Ungaria. 

 

 

Stimati colegi !


Conform unei circulare emise de Ministerul bulgar al Transporturilor, Agentia Executiva"Administratia Automobila" - catre directorii Agentiilor regionale "Administratia Automobila", cu nr. iesire 12-6-2/4/09.05.2008, publica spre informare avizul Comisiei Europene, privind interpelarea oficiala formulata de Ministerul bulgar al Transporturilor, Agentia Executiva"Administratia Automobila" , care declara ca incepand cu 21.04.2008 NU MAI ESTE NEVOIE de Certificat International de inspectie tehnica potrivit Conventiei de la Viena, privind adoptarea conditiilor unice pentru inspectiile tehnice ale autovehiculelor si recunoasterea mutuala a acestor inspectii de la 1997.


Incepand cu 21.04.2008, trebuie sa dispuna de susnumitul certificat NUMAI autovehiculele inmatriculate in urmatoarele tari : Albania, Belarus, Moldova, Rusia, Ucraina.


Tradus in limba romana, aceasta circulara dovedeste ineficienta vechiului M.T roman de a gestiona problemele transportatorilor romani si in momentul de fata avem un raspuns al Comisiei Europene catre M.T. bulgar, care are efecte (prin ricoseu) si asupra transportatorilor romani. Este adevarat ca aceasta informatie a parvenit ARR-ului prin adresa nr. 805 al Ambasadei Republicii Bulgaria la Bucuresti, cu nr. intrare la Autoritatea Rutiera Romana cu nr. 59099/10.09.2008. De atunci .....teoretic......stim si noi de recomandarea Comisiei Europene.


Tot aceasta Comisie recomanda (printre altele) autoritatilor maghiare (si celorlalte tari U.E, dar in special Ungariei) de a implementa de urgenta masuri , ca pe teritoriul tarii lor , cu ocazia controalelor, sa nu se mai ceara aceasta inspectie tehnica internationala de la transportatorii romani si bulgari.


Acest lucru este STIUT de organele de control maghiare, dar daca faceti referire la aceasta recomandare a Comisiei Europene, unii transportatori au fost controlati "la sange" de ei si in unele cazuri amendati pe alte criterii. Din aceasta cauza, nu am curajul de a declara cu toata responsabilitatea ca putem circula linistiti fara ITPI.
Este o alta dovada de abuz din partea autoritatilor de control maghiare !

 

Cu bucurie va pot anunta deasemenea, ca APTE 2002 a incheiat o intelegere cu o avocata din Ungaria, pentru a ne reprezenta in fata autoritatilor NKH, VPOP sau ORFK, in cazul in care sunteti amendati pe baza O.G (HU) 57/2007 si/sau pe baza incalcarii regulilor de circulatie, etc. Am curajul de a declara ca este o persoana care prezinta garantia depunerii unui efort maxim si indestulator de competent, pentru a crea premizele de recuperare a cat mai multor sume ce au fost platite ca garantie a platii amenzii.
Cel mai important aspect al acestui anunt este ca NU VA COSTA NIMIC de a inainta contestatia (in afara de taxa de timbru oficiala) ! In caz de esec (daca nu se admite contestatia), NU AVETI NICIO OBLIGATIE de onorariu pentru avocat, acest amanunt este reglat de APTE 2002.


Toate aceste eforturi se alatura acelor demersuri pe care APTE 2002, impreuna cu partenerii sociali le intreprinde in interesul membrilor sai.


Pentru a beneficia de aceasta posibilitate de reprezentare, singura cerinta a noastra este de a va inscrie in asociatia noastra, ca doar impreuna putem reprezenta o forta capabila de a intreprinde lucruri de comun benefice.


Va reamintim site-ul asociatiei :
www.apte2002.ro
unde puteti sa accesati si modulele care va expun toate avantajele pe care le putem oferi membrilor nostri.


Cu stima,

Mayer Siegfried - APTE 2002
mobil : 0722.277758

 

Documente atasate:

Scrisoare 1

Scrisoare 2

Scrisoare 3

Scrisoare 4

Eliminarea necesitatii ITP international
Formular asistenta