Este factura subcontractantului cheltuiala deductibila?

Utilizare |  29-Nov-2023

 

Factura subcontractantului (a furnizorilor, in general) este deductibila din profit doar daca ANAF il considera in stare fiscala ACTIVA la data emiterii facturii catre compania dvs.


Cum puteti verifica starea furnizorului dvs? In fisa de companie accesibila oriunde apare numele companiei, in rubrica DATE COMPANIE prin accesarea link-ului „Verifica la ANAF” sau in pagina Verificare stare ANAF din modulul Verificare companii romanesti.

 

 

 

In momentul de fata, 17 din societatile inscrise in Lista Membrilor BursaTransport sunt inactive. Deoarece starea de inactivitate fiscala nu conduce la interdictia functionarii unei societati, nici BursaTransport nu ia masura sistarii accesului acestora la platforma. Ramane la decizia fiecarei societati in parte daca isi verifica sau nu furnizorii, din punct de vedere fiscal.

 

Starea ACTIVA sau INACTIVA hotarata de ANAF este in principiu temporara si datorata unor neconformitati ne-esentiale, cum ar fi omisiunea depunerii datelor financiare, etc. Facturile unei companii INACTIVE devin din nou cheltuieli deductibile cand ANAF decide schimbarea in stare ACTIVA.

 

Administratia BursaTransport

Este factura subcontractantului cheltuiala deductibila?
Formular asistenta