Facturile vechi neincasate risca sa fie prescrise!

Informari |  07-Dec-2023

Termenul de prescriptie al facturilor este in general de 3 ani. Termenul incepe sa curga de la data scadentei facturii. Odata prescrisa factura dumneavoastra, datornicul poate anula datoria catre dumneavoastra din contabilitate.

 

Ca sa nu se intample acest lucru, aveti nevoie de o confirmare de sold din partea datornicului: la cererea dumneavoastra scrisa de confirmare sold furnizor, trimisa inainte de prescriere, datornicul este obligat prin lege sa va raspunda.

 

La primirea confirmarii de sold, termenul de prescriere se reseteaza si o ia din nou de la zero. Daca nu intrati in posesia confirmarii de sold, prescriptia nu se intrerupe, chiar daca dumneavoastra ati solicitat confirmarea de sold.

 

Atragem atentia prin acest mesaj, in urma unui caz real despre care am luat cunostinta la un fost membru al BurseiTransport. Dansul a sustinut ca nu mai are datoriile catre transportatori pentru care i s-a retras calitatea de membru. La o examinare mai amanuntita, facturile de transport nu le-a achitat, ci le-a anulat prin prescriere.

 

Pentru ca transportatorii respectivi nu i-au cerut confirmari de sold furnizor.

 

 

Administratia BursaTransport

Facturile vechi neincasate risca sa fie prescrise!
Formular asistenta