Garantarea facturii de transport

Siguranta |  18-Feb-2021

 

Dupa cum stiti, in BursaTransport, in situatia de neincasare a facturii de transport, aveti la dispozitie declararea incidentului de plata. Este un serviciu contracost, pe care il achizitionati doar daca nu reusiti sa incasati factura de transport prin demersuri amiabile.

 

Astazi va reamintim de noul serviciu care are acelasi scop, acela de a incasa factura de transport. Serviciul se numeste garantarea facturii de transport.

 

Care este diferenta intre garantarea facturii si serviciul de declarare incident de plata?

  1. Serviciul de garantare a facturii se achizitioneaza inainte de incarcarea marfii. Deci nu dupa scadenta facturii de transport, cand ati vazut ca nu ati incasat, asa cum procedati cu declararea incidentelor de plata. Deci achitati serviciul indiferent ca veti incasa factura fara probleme, la scadenta. Atunci ce rost mai are garantarea facturii? (daca avem posibilitatea de declarare incident)
  2. In cazul intrarii in insolventa a clientului debitor, garantarea facturii functioneaza. Sunteti despagubit.
  3. Declararea incidentului de plata este o etapa inclusa in serviciul de garantare a facturii; in consecinta, cand e depasita scadenta de incasare si nu incasati, declaratia incidentului este inclusa in pretul deja platit pentru garantarea facturii.

 

Cu un cost de 1,7% din suma garantata (libera de TVA) serviciul de garantare a facturii de transport reprezinta o alternativa de protectie planificata fata de instrumentul declararii incidentului de plata.

 

Preveniti incendiul in loc sa il stingeti.

 

Si mai ieftin, daca vorbim de facturi sub 6.150 lei (fara TVA) in cazul carora costul garantarii facturii este mai mic decat cel al declararii incidentului de plata.

 

Va oferim spre consultare rezumatul serviciului de garantare a facturii.

 

Administratia BursaTransport

Garantarea facturii de transport
Formular asistenta