Garantarea incasarii facturii de transport

Siguranta |  16-Nov-2020

 

Serviciul este oferit in parteneriat ALPEGA (bursele Teleroute, Wtransnet, BursaTransport) cu COFACE Belgia, in calitate de partener de asigurari.

 

Noul serviciu, valabil in noua versiune BursaTransport, garanteaza incasarea facturii de transport:

 

Solicitarea garantiei:
(inaintea derularii transportului)

Date necesare:
1. identitatea viitorului client de transport
2. bursa in care este activ clientul
3. suma solicitata a fi garantata

Plata serviciului NUMAI on line
(cu card)
Solicitarea garantiei:...
Garantare acceptata
de catre
COFACE?
Garantare acceptata...
Contravaloarea serviciului este restituita

Suma retinuta din card
este deblocata
Contravaloarea serviciului...
NU
NU
1, Executie transport
2. Facturare
3. Incasare la scadenta facturii
1, Executie transport...
DA
DA
Proces online si in timp real
Proces online si in timp real
Factura incasata?
Factura incasata?
Garantare inchisa.

Incasare factura de la client
Garantare inchisa....
DA
DA
NU
NU
Declarare si procesare
la BursaTransport
INCIDENT DE PLATA
Declarare si procesare...
Factura incasata?
Factura incasata?
Garantare inchisa.

incasare factura de la clientul debitor
Garantare inchisa....
DA
DA
NU
NU
Solicitare si procesare
despagubire

prin BursaTransport
la COFACE
Solicitare si procesare...
Viewer does not support full SVG 1.1

 

Costul serviciului de garantare este 1,7% din suma garantata si se achita numai online (cu card).

 

Prin procedura incidentelor de plata, transportatorul primeste de la clientul debitor contravaloarea facturii, inclusiv TVA. Costul declararii incidentului de plata este inclus in costul serviciului de garantare.

 

In caz de nereusita a recuperarii contravalorii facturii de la clientul debitor, prin procedura despagubirii COFACE transportatorul primeste 90% din baza de facturare de la COFACE. Solicitarea de despagubire nu poate fi facuta fara parcurgerea procedurii incidentelor de plata, cu exceptia intrarii in insolventa a clientului debitor. In aceasta situatie, se trece direct la cererea de despagubire fara a mai parcurge etapa incidentelor de plata.

 

Cine poate achizitiona serviciul de garantare? companiile cu acces activ in BursaTransport in ziua achizitiei. E importanta precizarea, pentru ca derularea garantarii se poate intinde pe o durata mare de timp pina la momentul despagubirii de catre COFACE. Serviciul, odata contractat, ramane in valabilitate chiar in conditiile expirarii abonamentului sau accesului flexibil, ulterior cumpararii garantiei.

 

Cine pot fi Clienti debitori (fata de cumparatorul garantiei)? clienti activi la data achizitiei garantiei, in oricare din bursele BursaTransport/123cargo si TELEROUTE, urmand ca in viitorul apropiat limita sa includa si clientii activi ai bursei Wtransnet.

 

***

 

In Romania, dupa informatiile noastre, serviciul de garantare a incasarii, oferit de o bursa de transport, este o premiera. Ramane de vazut in ce masura partenerul nostru de asigurari COFACE Belgia are, din prima zi de functionare a serviciului, date pregatite online si in timp real cu privire la garantarile firmelor romanesti. Spre completa dumneavoastra informare, va relevam ca orice cerere de garantare se loveste de lipsa informatiilor la COFACE, declanseaza, in virtutea parteneriatului ALPEGA – COFACE, o evaluare urgenta a clientului debitor. Care proces este totusi asincron si dureaza citeva zile.

 

Va punem la dispozitie termenii si conditiile serviciului precum si rezumatul acestora. Comentariile dumneavoastra sunt mai mult decat binevenite si le asteptam aici cu interes.

 

Admin. BursaTransport

Garantarea incasarii facturii de transport
Formular asistenta