Grupul Alpega pune la un loc marfurile de transportat

Informari |  08-Mar-2023

 

Dupa cum se cunoaste din cautarile de marfuri de transportat, in mod curent, in BursaTransport puteau fi vazute si consultate marfuri publicate in Teleroute. Ele sunt marcate in lista de marfuri cu simbolul . La randul sau, BursaTransport trimitea marfurile sale la Teleroute. Acest aranjament dateaza din Februarie 2008, la scurt timp dupa ce BursaTransport a fost achizitionata de catre Wolters Kluwer Transport Services. Consultarea marfurilor provenite din Teleroute era inclusa in costul abonamentului, deoarece Teleroute trimitea doar o parte a marfurilor sale catre BursaTransport.

 

Astazi, BursaTransport, impreuna cu bursele Teleroute (cea mai veche bursa europeana in functiune) si Wtransnet (leader de piata in peninsula Iberica) face parte din grupul Alpega. Misiunea Alpega fiind participarea la digitalizarea transporturilor rutiere,

 

Grupul Alpega a decis punerea la dispozitie a marfurilor de transportat publicate in oricare din cele 3 burse, tuturor utilizatorilor, indiferent de bursa la care utilizatorul este abonat.

 


 

 

Ca urmare a acestei initative, marfurile de transportat publicate la noi se vor numi marfuri BursaTransport, iar marfurile provenite din Teleroute si Wtransnet se vor numi marfuri Alpega.

 

Ce inseamna consultarea marfurilor Alpega pentru utilizatorii BurseiTransport interesati in trafic international?

 

La o cautare preponderent pe centru-estul Europei (de ex. Germania – Romania), majoritatea marfurilor publicate provin din BursaTransport. Pentru o relatie vest-vest (de ex. Germania – Olanda / Franta / Italia) majoritatea marfurilor publicate provin din Teleroute. Iar pentru relatiile ce leaga peninsula Iberica de restul Europei, marfurile disponibile provin din Wtransnet.

 

In mod reciproc, o marfa publicata in BursaTransport va putea fi consultata si in Teleroute si in Wtransnet.

 

Data fiind preocuparea Alpega pentru siguranta tranzactiilor incheiate cu ajutorul propriilor burse de transport, consultarea (nu vizualizarea!) in BursaTransport a marfurilor Alpega va fi supusa unor conditii de eligibilitate pe care consultantul trebuie sa le indeplineasca. Astfel,  pentru a accesa serviciul de consultare a marfurilor Alpega, compania trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

  1. Sa aiba acces cu abonament la BursaTransport
  2. Sa aiba vechime in BursaTransport de cel putin 6 luni
  3. Sa detina o licenta valida de transport sau intermediere
  4. Sa aiba scor maxim (5 stele) in contracte, ca furnizor (scoring BursaTransport)

 

Aceste conditii sunt impuse de standardele aplicate in bursele Alpega, la care BursaTransport se aliniaza.

 

Activarea serviciului de consultare a marfurilor Alpega se va face la cerere, contra-cost si preplatit. Prin activarea serviciului, toti utilizatorii companiei abonate vor avea acces la consultarea marfurilor Alpega  pe perioada abonamentului curent.

 

In plus, in completarea schimbului de marfuri, va fi posibila si verificarea reciproca a profilelor in Lista membrilor, membrii BursaTransport putand vedea clientii Teleroute si Wtransnet, dar si viceversa.

 

De asemenea facilitatile deja existente in BursaTransport printre care amintim, garantarea facturii de transport, medierea incidentelor de plata, chat-ul cu traducere automata vor putea fi accesate si pentru companiile din Teleroute sau Wtransnet.

 

Lansarea serviciului de consultare a marfurilor Alpega se face printr-o promotie, conform careia serviciul va putea fi activat contra sumei de 10 CRB.

 

***

 

In incheiere, vrem sa subliniem ca Alpega este singura entitate ce reuneste 3 burse de transport. Prin noul serviciu de consultare a marfurilor Alpega, companiile interesate de marfurile internationale sunt scutite de a se abona la 2 sau 3 burse, avand acces la marfurile acestora chiar in aplicatia BursaTransport.

 

Administratia BursaTransport

Grupul Alpega pune la un loc marfurile de transportat
Formular asistenta