Hotie cu tentativa de furt de identitate

Siguranta |  30-Mar-2020

Caz real petrecut in Danemarca. In numele societatii DANFOSS A/S un fals expeditor a lansat comenzi de transport pe care nu le-a platit niciodata. Astfel: 

 

  • Serverul real de email al societatii “paravan” pentru hot: @danfoss.com 

  • Servere infiintate de hot pentru a se da drept DANFOSS: @darnfoss.com si @darfoss.com  

 

Hotul a cheltuit efort pentru a induce transportatorii in eroare, facandu-i sa creada ca vor lucra pentru DANFOSS. De obicei, cei ce folosesc aceasta metoda o fac mult mai precar, cum ar fi de exemplu, in loc de adresa reala office@bursatransport.com folosesc adrese gen office.bursatransport@yahoo.com   

 

Reluam recomandarea noastra afisata in tab-urile de siguranta, aceea de a verifica ca numarul de telefon sau adresa de mail de pe care va contacteaza un pretins viitor partener, figureaza in profilul companiei pe care pretinde ca o reprezinta. Altfel, indiferent de straduinta noastra de a-i tine departe pe infractori, expeditorii pot fi victimele unor falsi transportatori care vor disparea cu marfa odata incarcata; iar transportatorii pot fi subcontractanti de buna credinta ai unui expeditor care va disparea odata cu terminarea cursei. 

 

Dupa ce transportul ar trebui sa fie incheiat - pentru expeditori, sau factura sa fie achitata - pentru transportatori, abia atunci, daca ati cazut prada inselatoriei, cind veti contacta firma paravan, reala, sub care hotul si-a ascuns identitatea, veti afla vestea dramatica pe care va dorim sa nu o aflati niciodata: nu am auzit de dumneavoastra si de transportul de care vorbiti! 

 

Ramaneti in siguranta procedand profesionist. 

 

Administratia BursaTransport

Hotie cu tentativa de furt de identitate
Formular asistenta