In Franta, alcooltestele devin obligatorii in dotarea vehiculelor

General |  21-Jun-2012

Incepand cu data de 1 iulie 2012 in Franta exista obligativitatea purtarii de testere de alcoolemie in autovehicul. Codul rutier francez (Code de la route) prevede, conform Deciziei franceze NF (NFX 20-704), ca pe teritoriul Frantei de la data de 1 iulie 2012, detinerea in autovehicul a testerelor de alcoolemie este OBLIGATORIE. Reglementarea este valabila atat pentru cetatenii francezi cat si pentru vizitatorii din strainatate, aceasta insemnand ca testerele de alcoolemie trebuie sa existe in fiecare autovehicul, masina de inchiriat, camioane, autobuze, etc.

Testerele de alcoolemie de unica folosinta trebuie sa dispuna de marcajul “NF” si se vor putea procura din comert si de la statiile de carburanti. Produsele care nu dispun de certificarea prescrisa nu vor fi acceptate.


Termenul de expirare imprimat pe testere nu are voie sa fie depasit la momentul efectuarii controlului. În cazul în care un tester de alcoolemie neutilizat nu este purtat în autovehicul, de la 1 noiembrie 2012 acest fapt va fi sanctionat prin aplicarea unei amenzi.

 

Adm.BursaTransport, prin amabilitatea dlui. Lucian Vlad, Fresh Food Logistic Srl

In Franta, alcooltestele devin obligatorii in dotarea vehiculelor
Formular asistenta