Incidentele de plata pe timp de coronavirus

Informari |  23-Mar-2020

Dupa o atenta evaluare, administratia BurseiTransport va informeaza ca: 

 

Lista incidentelor de plata constituie un instrument de probitate profesionala, pus la dispozitia utilizatorilor aplicatiei. In timp, lista incidentelor de plata a depasit cu mult rolul initial de a preveni breasla cu privire la rau-platnici si a devenit un instrument comun de recuperare a facturii de transport. 

 

In situatia blocajului economic generat de pandemia de coronavirus, administratia BurseiTransport considera ca este dificil de apreciat cine este blocat de propriile neincasari generate de blocaj si cine este, prin liber arbitru, un rau-platnic, ce in mod deliberat intarzie achitarea facturilor de transport.  

 

Practic, in conditiile pandemiei si a blocajului economic indus, lista incidentelor de plata se transforma dintr-un instrument benefic intr-un factor neintentionat de presiune financiara. Avem in vedere, si afirmam in favoarea creditorilor, ca exista ca si pina acum, cai legale de recuperare a facturilor de transport. 

 

De aceea, administratia BurseiTransport ia decizia ca pe perioada pandemiei, in aceste imprejurari extraordinare, sa refuze de la publicare incidentele de plata cu scadenta ulterioara datei de 15 Februarie 2020.  

 

Consideram ca cei care nu au achitat creantele ajunse la scadenta pina la acea data, au avut ocazia sa o faca independent de aparitia blocajului generat de pandemie. 

 

Declarantilor ce ignora decizia de mai sus, si declara contracost incidente de plata cu scadenta ulterioara datei de 15.02.2020, li se vor returna creditele in portofoliul companiei. 

 

Decizia nu se aplica retroactiv si nu atinge declaratiile primite pina in acest moment. 

 

Administratia BursaTransport  

Incidentele de plata pe timp de coronavirus
Formular asistenta