Instrumente dedicate prevenirii fraudelor in BursaTransport

Utilizare |  19-May-2022

 

SCORINGUL BURSATRANSPORT – instrument de evaluare a serviciilor viitorului partener

 

Este un ansamblu de calificative ce poate fi gasit in profilul companiei respective. Profilul companiei este accesibil atat din Lista firmelor, cat si din listele de marfuri/camioane si consultanti ai propriilor marfuri/camioane.

 

Scoringul are 4 calificative. Doua adreseaza calitatea de expeditor, doua adreseaza calitatea de transportator. Deoarece orice companie poate succesiv fi in BursaTransport fie expeditor ce solicita transport (publica marfa), fie transportator ce ofera transport (publica camioane disponibile).

 

Scorurile Activitate in BursaTransport arata cat de ferventa este societatea respectiva in BursaTransport. Aceste scoruri se bazeaza pe totalitatea actiunilor societatii in platforma in ultimii 2 ani. Scorurile (comportare in) Contracte arata cat de conforme au fost prestatiile societatii. Aceste scoruri se bazeaza pe declaratiile celorlalti utilizatori. Aceste ultime scoruri, comportarea in contracte, sunt diminuate de la valoarea maxima daca in ultimii 2 ani a existat cel putin o reclamatie din partea partenerilor de contract impotriva societatii.

 

Un viitor beneficiar este evaluabil prin scorurile comportare in contracte ca beneficiar si activitatea in BursaTransport ca expeditor. De asemenea, sunt utile si calificativele furnizate de catre Creditreform, partenerul de evaluare a riscului financiar: riscul de creditare si limita recomandata de creditare – de interes in cazul facturilor de transport cu scadenta de plata.

 

Un viitor transportator este evaluabil prin scorurile de transportator: activitate in BursaTransport si comportare contractuala ca furnizor.

 

Tooltip-urile puse la dispozitie in pagina detaliaza semnificatia numarului de stele acordate. Subliniem ca informatiile puse la dispozitie sunt orientative, decizia de intrare in relatie de afaceri ramanand suverana la dispozitia managerului.

 

INSTRUMENTELE BURSATRANSPORT DE PROTECTIE IMPOTRIVA ADOPTARII FALSEI IDENTITATI

 

Se adreseaza in special celui ce cere serviciu de transport (publica marfa de transportat), dar nu numai. Un utilizator profesionist al BurseiTransport va avea in vedere urmatoarele instrumente, atunci cand primeste o oferta de transport pe mail.

 

  • Lista consultantilor propriilor marfuri/camioane. Transportatorul (ofertantul de transport) care se intereseaza de marfa publicata trebuie sa se regaseasca printre consultantii marfii publicate. Daca nu se regaseste in lista, nu are cum sa aiba cunostinta de cererea de transport. Din pacate, dispecerul unei societati a incredintat marfa in vederea transportului unei firme care nici macar nu era inregistrata in BursaTransport. A nu se intreba de unde are cunostinta ofertantul de cererea sa de transport este, pentru posibila victima, cea mai grava incalcare a profesionalismului.
  • Profilul firmei ofertante. Datele de contact ale ofertantului trebuie obligatoriu sa se regaseasca in profilul companiei ce oferteaza. Email, numar de telefon, persoana de contact. 99% din fraude se petrec folosindu-se adrese ASEMANATOARE de email cu cele reale, special concepute in scopul fraudarii. Exemplu: adresa reala ercalogistics@gmail.com, a fost abuzata de adresa folosita de hotul marfii erca-trans-logistic@hotmail.com.
  • Licenta de transport si copia conforma a camionului. Pentru firmele romanesti, verificati online si in timp real la ARR (meniul principal COMPANII, submeniul VERIFICARI FIRME ROMANESTI) daca firma ofertanta are licenta de transport si daca masina ii apartine sau daca ofertantul are subcontractant.

 

Reamintim ca fara o atitudine profesionista a utilizatorilor BurseiTransport, toate incercarile noastre de preventie a riscurilor sunt sortite sa esueze. Despre riscuri in bursele de transport si cum sa le evitati, vizitati si pagina noastra de securitate: https://www.bursatransport.com/safetyRisks?reftype=752.

Instrumente dedicate prevenirii fraudelor in BursaTransport
Formular asistenta